Kορωνοϊός: Το σκεπτικό της κυβέρνησης για την παράταση των μέτρων

Από τον Φεβρουάριο η χαλάρωση - Ποια μέτρα θα αρθούν πρώτα

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για την παράταση των μέτρων/ (19/1/22)

Οι ειδικοί αποφάσισαν να εισηγηθούν παράταση των μέτρων, παρά το γεγονός ότι οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν να κινούνται καθοδικά. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star, τα στοιχεία μοιάζουν να είναι ενθαρρυντικά, οι ειδικοί όμως έκριναν ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος, προκειμένου να έρθει η κατάλληλη στιγμή για τη χαλάρωση των μέτρων. 

Κορωνοϊός: Παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα - Ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Όπως προκύπτει από τους δείκτες υπάρχει σαφή τάση αποκλιμάκωσης στα κρούσματα. Την τελευταία εβδομάδα, η Αττική είναι σημειώνει μείωση -41%, η Κεντρική Μακεδονία -42%, η Θεσσαλία -45% και η Ήπειρος -45%. 

Κεντρική κυβερνητική πηγή έθεσε και τις εξής παραμέτρους στο σκεπτικό της παράτασης. Η παράταση προκρίνεται γιατί υπάρχει πίεση στις ΜΕΘ, αλλά και στον ημερήσιο αριθμό θανάτων. Συνεπώς, οι σκληροί δείκτες της πανδημίας είναι ακόμα σε υψηλά επίπεδα. 

Κορωνοϊός: Γιατί έχουμε τόσους πολλούς θανάτους στην Ελλάδα;

Παράλληλα, δεν έχει μετρηθεί ακόμα η επίπτωση του ανοίγματος των σχολείων. Όλα αυτά συνέτειναν στο να μην υπάρξει μια ανεπαίσθητη χαλάρωση μέτρων τώρα και να δοθεί «ραντεβού» για τις αρχές Φεβρουαρίου που περιμένουμε χαλάρωση σε μουσική, ωράριο εστίασης και πληρότητα γηπέδων. Ωστόσο, αναμένεται να συνεχίσουν να απαγορεύονται οι όρθιοι σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top