Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα στη Γερμανία

Πιστοποιητικό εμβολιασμού και με την τρίτη δόση για είσοδο σε εστιατόρια

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι επεκτείνει τα ισχύοντα μέτρα κατά της πανδημίας, καθώς η επιτροπή των ειδικών που έχει ορίσει η κυβέρνηση προειδοποίησε πως η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού θα μπορούσε να φέρει σε οριακό σημείο κρίσιμες υποδομές στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Γερμανία: Μόνο οι εμβολιασμένοι με rapid test θα μπαίνουν στη Βουλή

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι συμφώνησε με τους επικεφαλής των ομοσπονδιακών κρατιδίων να παραταθούν τα μέτρα, όπως ο περιορισμός των ιδιωτικών συγκεντρώσεων σε 10 άτομα και η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού με ενισχυτική δόση ή αρνητικού τεστ για την είσοδο σε εστιατόρια.

«Τώρα είναι ώρα για να παραμείνουμε στη σωστή πορεία», δήλωσε ο Σολτς. Η γερμανική κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη χαλάρωση ή την αυστηροποίηση των μέτρων σε περίπτωση μίας πολύ απότομης αύξησης ή μείωσης του αριθμού των μολύνσεων, συμπλήρωσε.

Η Γερμανία κατέγραψε τη Δευτέρα 63.393 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός αυξημένος κατά 86% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ είχε δηλώσει πρόσφατα πως περιμένει την κορύφωση αυτού του κύματος της πανδημίας γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο καγκελάριος Σολτς και οι επικεφαλής των ομοσπονδιακών κρατιδίων συμφώνησαν επίσης να δώσουν προτεραιότητα στα μοριακά τεστ (PCR) για την ανίχνευση της Covid-19 και να αυξήσουν τη δυνατότητα τέστινγκ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες μολύνσεις. 

Ωστόσο, οι επιδοτούμενες εξετάσεις με PCR τεστ θα αφορούν μόνο όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και το προσωπικό νοσοκομείων και οίκων ευγηρίας.

Στο Βερολίνο, όπου ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους ανέρχεται σε 1.465 - ο δεύτερος υψηλότερος σε όλη τη Γερμανία - η δια ζώσης διδασκαλία θα ανασταλεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, προκειμένου να καθησυχαστούν οι γονείς που φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού, όπως δήλωσε η δήμαρχος της γερμανικής πρωτεύουσας, η Φραντσίσκα Γκίφαϊ.

Γερμανία: Εμβολιάστηκαν κατά λάθος παιδιά με δόση ενηλίκων

Η επόμενη σύσκεψη με τους επικεφαλής των ομοσπονδιακών κρατιδίων σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας έχει προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο καγκελάριος Σολτς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top