Γερμανία: Μόνο οι εμβολιασμένοι με rapid test θα μπαίνουν στη Βουλή

Αλλά και όσοι έχουν λάβει την ενισχυτική δόση του εμβολίου

Με τον κανόνα 2G+, ο οποίος επιτρέπει την πρόσβαση στους πλήρως εμβολιασμένους και τους προφανώς ιαθέντες με αρνητικό «γρήγορο» τεστ 24ώρου λειτουργεί από χθες το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, για την αίθουσα της Ολομέλειας. Εξαίρεση προβλέπεται μόνο για όσους έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.

Γερμανία: Πλήρως εμβολιασμένοι μόνο όσοι έχουν λάβει και την τρίτη δόση

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, στα κάτω διαζώματα της αίθουσα της Ολομέλειας επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση μόνο με τον κανόνα 2G+, ενώ σε όλους τους χώρους της Bundestag είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τύπου FFP-2. Μέχρι τώρα, αρκούσε η απλή χειρουργική μάσκα.

Οι νέοι περιορισμοί προκάλεσαν την αντίδραση της Εναλλακτικής για τη Γερμανία, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της οποίας εμφανίστηκε χθες στην «ώρα του Καγκελάριου» με πλακάτ στα χρώματα του κόμματος και τη φράση: «Ελευθερία αντί διχασμού». 

Όσοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις υποχρεώθηκαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση από τα θεωρεία, αφού προηγουμένως υπεβλήθησαν σε τεστ, ενώ κάποιοι βουλευτές υποχρεώθηκαν να παραμείνουν στα γραφεία τους, καθώς αρνήθηκαν να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο.

Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου Μπέρμπελ Μπας ζήτησε κατ ́ επανάληψη από τους βουλευτές της AfD να αποσύρουν τα πλακάτ, απειλώντας μάλιστα να τους αποβάλει από την αίθουσα. 

Αυστρία: Συνεχίζεται το lockdown, αλλά μόνο για τους ανεμβολίαστους

«Μιλάω πολύ σοβαρά», δήλωσε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο και η διαμαρτυρία τερματίστηκε έπειτα από λίγο. Την αντίρρησή τους για το μέτρο εξέφρασαν και κάποια στελέχη της Αριστεράς, με τη Ζάρα Βάγκενκνεχτ να κάνει λόγο για «περιθωριοποίηση» των βουλευτών.

Ο κανόνας 2G+ ισχύει πάντως ήδη για την πρόσβαση στην εστίαση, αλλά και σε πολλές δραστηριότητες, αθλητικές και πολιτιστ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top