Αυστρία: Συνεχίζεται το lockdown, αλλά μόνο για τους ανεμβολίαστους

Οι εμβολιασμένοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους

Πλάνα από το γενικό lockdown που ισχύει ως τώρα στην Αυστρία/ AP

Οι ανεμβολίαστοι στην Αυστρία θα παραμείνουν σε lockdown ακόμη και μετά την άρση του μέτρου της καραντίνας για τον ευρύτερο πληθυσμό την Κυριακή, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, μια ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αυστρία: Ορκίστηκε νέος καγκελάριος της χώρας ο Καρλ Νεχάμερ

Το διάρκειας δύο εβδομάδων lockdown στην Αυστρία είχε στόχο να καταπολεμήσει την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που είχαν ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ με τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα θέατρα, τα μουσεία και τα μη απαραίτητα καταστήματα κλειστά και μόνο οι παραγγελίες σε πακέτο να επιτρέπονται. Επιπλέον, τα ξενοδοχεία παρέμειναν κλειστά για τους τουρίστες σε πολλές περιοχές.

Οι ανεμβολίαστοι πληρώνουν πρόστιμο έως 600 ευρώ ανά τρίμηνο στην Αυστρία

Μια εβδομάδα πριν από την επιβολή γενικού lockdown οι ανεμβολίαστοι είχαν μπει σε lockdown και τους απαγορευόταν η είσοδος σχεδόν σε όλα τα μέρη που είναι σήμερα κλειστά και τους επιτρεπόταν να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για τους ίδιους, λίγους λόγους που ισχύουν και τώρα για το κοινό, όπως η μετάβαση στην εργασία.

Πρόστιμo έως και 7.200 ευρώ για τους ανεμβολίαστους στην Αυστρία

«Το lockdown για τους ανεμβολίαστους παραμένει», είπε ο Νεχάμερ στη συνέντευξη Τύπου επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι τα μέτρα για τον ευρύτερο πληθυσμό θα αρθούν την Κυριακή όπως είναι προγραμματισμένο.

Ωστόσο, πρέπει να επιλυθούν οι λεπτομέρειες, το οποίο θα γίνει αύριο, Τετάρτη σε συνάντηση που θα έχει η κυβέρνηση και οι ασκούντες επιρροή κυβερνήτες των 9 επαρχιών της Αυστρίας.

Επέστρεψαν τα lockdown στην Ευρώπη - Τα μέτρα που έχει πάρει η κάθε χώρα

«Για όλους τους ανεμβολίαστους, που υποφέρουν από το γεγονός ότι παραμένουν σε lockdown, υπάρχει μια ξεκάθαρη πρόταση: μπορείτε να βγείτε από αυτό το καθεστώς αν αρπάξετε την ευκαιρία και εμβολιαστείτε», είπε ο Νεχάμερ και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να ενθαρρύνει όσους περισσότερους γίνεται να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Φωτογραφία από τo χιονισμένo και έρημo Innsbruck/ AP

Ερωτηθείς αν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν και πάλι το σαββατοκύριακο ο καγκελάριος απάντησε ότι αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί με τους επαρχιακούς κυβερνήτες και ο στόχος είναι να ανοίξουν εκ νέου όσες περισσότερες επιχειρήσεις γίνεται.

Αυστρία: Κληρώνουν σπίτια και αυτοκίνητα για όποιον κάνει το εμβόλιο

Το ερώτημα που παραμένει, είπε, είναι ποια μέτρα ασφαλείας και ποιοι περιορισμοί θα πρέπει να υιοθετηθούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top