Γερμανία: Εμβολιάστηκαν κατά λάθος παιδιά με δόση ενηλίκων

Τι αναφέρουν οι ειδικοί για τις παρενέργειες από τον εμβολιασμό στα παιδιά

Προχωρούν οι εμβολιασμοί παιδιών σε όλο τον κόσμο - Βίντεο αρχείου AP

Γκάφα μεγατόνων στη Γερμανία. Τουλάχιστον 42 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών στο Ανόβερο εμβολιάστηκαν κατά λάθος με δόση υψηλότερης συγκέντρωσης με το εμβόλιο του κορωνοϊού, η οποία προορίζεται για τους ενηλίκους. 

Φάουτσι: Τουλάχιστον δύο μήνες για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 5 ετών

Όπως δήλωσε η επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Ανόβερου Μαρλένε Γκραφ, αναμένονται παρενέργειες οι οποίες δεν είναι πολύ σοβαρές, όπως οι τοπικές αντιδράσεις και ο πυρετός. «Από ιατρική άποψη, επρόκειτο για χορήγηση υπερβολικής δόσης, η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να έχει αρνητικές συνέπειες», ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι γονείς των εν λόγω παιδιών έχουν ήδη ενημερωθεί από την περιφερειακή διοίκηση μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο περιφερειακός πρόεδρος Στέφεν Κραχ τόνισε πάντως ότι δεν έπρεπε να συμβεί τέτοιο λάθος, ακόμη κι αν δεν έχει σοβαρές παρενέργειες για την υγεία των παιδιών. «Δε θα επαναληφθεί σε καμία περίπτωση. Πρέπει όμως να ελεγχθούν εκ νέου όλες οι διαδικασίες, προκειμένου να εντοπιστεί πώς προέκυψε το λάθος», δήλωσε ο κ. Κραχ.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά 5 έως 11 ετών κανονικά λαμβάνουν το ένα τρίτο της κανονικής δόσης του εμβολίου.

Τον Δεκέμβριο τρία παιδιά κάτω των 12 ετών στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία εμβολιάστηκαν κατά λάθος με το εμβόλιο της Moderna, ενώ άδεια επείγουσας χρήσης για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία έχει δοθεί μόνο στο εμβόλιο των BioNTech/Pfizer.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top