Λένα Διβάνη: Παραιτήθηκε από τη Νομική Σχολή Αθηνών

Ο λόγος που την οδήγησε σε αυτή την απόφαση

Λένα Διβάνη

Η συγγραφέας και καθηγήτρια Ιστορίας Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική Λένα Διβάνη ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να παραιτηθεί από τη Νομική Σχολή Αθηνών.

Την είδηση έκανε η ίδια γνωστή μέσω ανάρτησής της στο Facebook. Όπως αναφέρει, αιτία για την παραίτησή της είναι η απογοήτευσή της για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, γράφει: «Το ελληνικό πανεπιστήμιο μου θυμίζει όλο και πιο πολύ τους στίχους από το Second coming του Yeats: The best lack all conviction, while the worst. Are full of passionate intensity… Άρα κατά πάσα πιθανότητα the center cannot hold. Γι' αυτό και σήμερα υπέβαλα την παραίτησή μου από τη σχολή», που σημαίνει: «Οι καλύτεροι στερούνται κάθε πίστης, ενώ οι χειρότεροι είναι γεμάτοι πάθος».

Ποια είναι η Λένα Διβάνη

Η Λένα Διβάνη είναι Ελληνίδα συγγραφέας και καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει ελληνική και βαλκανική ιστορία εξωτερικής πολιτικής του 20ού αιώνα σε προπτυχιακό επίπεδο και μειονοτικά προβλήματα των Βαλκανίων σε μεταπτυχιακό.

Υπήρξε Επισκέπτρια Μελετήτρια (Visiting Research Fellow) στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, στο Βασιλικό Κολλέγιο (King’s College) του Λονδίνου, δύο φορές στα Αρχεία της Κοινωνίας των Εθνών (League of Nations Archives) στη βιβλιοθήκη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και υπότροφος του Ελληνικού Ινστιτούτου (Greek Institute) στο Cambridge της Μασαχουσέτης. 

Λένα Διβάνη

Συνεργάστηκε με το ιστορικό αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας με αντικείμενο τη δημοσίευση των διπλωματικών εγγράφων της Ελλάδας που σχετίζονται με τα εθνικά θέματα.

Συνεργάστηκε επίσης με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στην κατάρτιση βιβλιογραφικής πρότασης για το πρόβλημα των μειονοτήτων και με το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού με θέμα την ελληνική διασπορά. 

Είναι ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top