12+1 προορισμοί για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Πού να πάτε και πόσο θα κοστίσει η διαμονή την Καθαρά Δευτέρα

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, είναι το πρώτο του 2022 (Σάββατο 5/3- Καθαρά Δευτέρα 7/3) και ήδη πολλοί είναι εκείνοι που έχουν σπεύσει να κάνουν μία προ-κράτηση σε κάποιον από τους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-RealEstates, σχεδόν δύο μήνες πριν από την Καθαρά Δευτέρα, η διαθεσιμότητα αυτοτελών κατοικιών/διαμερισμάτων είναι περιορισμένη, ενώ το συγκεκριμένο διάστημα οι προ-κρατήσεις σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς ξεπερνούν ήδη το 60%, γεγονός που δε συνηθιζόταν στο παρελθόν.

«Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης που καταγράφονται το διάστημα αυτό είναι μειωμένες κατά 15% σε σχέση με το 2019, ενώ σε σχέση με την περίοδο των εορτών που πέρασαν είναι ψαλιδισμένες έως και 50%», είπε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Εσωτερικός χώρος σαλέ (φωτ. αρχείου unsplash

Εσωτερικός χώρος σαλέ (φωτ. αρχείου unsplash)

Όπως εξήγησε, οι χαμηλές τιμές μίσθωσης που καταγράφονται σήμερα, οφείλονται στο γεγονός ότι υπολείπονται ακόμη αρκετές ημέρες μέχρι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ενώ εκτίμησε ότι όσο πλησιάζουμε προς τον Μάρτιο, οι τιμές θα κορυφώνονται.

ο Θεμιστοκλής Μπάκας

«Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή και πανσιόν», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μπάκας πρόσθεσε ότι πίσω από την αυξημένη ζήτηση που καταγράφεται τόσο νωρίς, σε σχέση με άλλες χρονιές, βρίσκεται η υιοθέτηση της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης, από ένα πολύ μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών, η οποία και αποτελεί βασικό σύμμαχο για την ανάπτυξη του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων, μέσα στην πανδημία.

«Τα άνωθεν δεδομένα, ειδικά 2 μήνες νωρίτερα από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, αποτελούν αισιόδοξα μηνύματα που, ανάλογα με τα υγειονομικά δεδομένα, ευελπιστούμε να αποτελέσουν πληρότητες, οι οποίες όσο θα πλησιάζουμε στο τριήμερο θα κορυφωθούν και θα αγγίξουν ακόμη και το 100%», συμπλήρωσε.

6+1 αξέχαστες μονοήμερες εκδρομές από την Αθήνα

Αράχωβα, ο πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός της χώρας

Παραδοσιακά η Αράχωβα αποτελεί κορυφαίο προορισμό τόσο για τους Έλληνες που σχεδιάζουν μία μίνι απόδραση μακριά από την πόλη, όσο και για τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα.

«Την Καθαρά Δευτέρα, στο κέντρο της Αράχωβας διατίθενται μόλις 28 ακίνητα, ενώ στην ευρύτερη περιοχή αγγίζουν τα 69. Το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις σε συμβατική κατοικία κυμαίνεται από 282€ έως 388€ για μια 4μελη οικογένεια, ενώ για αυτοτελή chalet με 3 Υ/Δ και 2 μπάνια, το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις αγγίζει τα 796€», είπε ο κ. Μπάκας.

Η Αράχωβα, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες

Τρίκαλα Κορινθίας- Καλάβρυτα, οι αγαπημένοι προορισμοί των Αθηναίων 

Ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων, που αναδείχθηκε κυρίως στην αρχή των μνημονίων λόγω της κοντινής απόστασης από την πρωτεύουσα και το τριήμερο της  Καθαράς Δευτέρας καταγράφει μικρή διαθεσιμότητα, είναι τα Τρίκαλα Κορινθίας.

«Είναι μια περιοχή που πρωταγωνίστησε τις ημέρες των εορτών (Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά) και καταγράφει διαθεσιμότητα μόλις 10 κατοικιών τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 340€ έως 385€ για κατοικίες 60τμ-80τμ. Για όσους επιθυμούν αυτοτελή chalet με 3Υ/Δ – 110τμ, το κόστος στέγασης για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 540€», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

τα ποσοστά προ-κρατήσεων για το τριήμερο της Καθαράς  Δευτέρας στους χειμερινούς προορισμούς

Όπως πρόσθεσε, έντονη κινητικότητα το συγκεκριμένο τριήμερο καταγράφεται και στα Καλάβρυτα, τα οποία επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί.

«Τα Καλάβρυτα που προσέλκυσαν 7.000 επισκέπτες στο χιονοδρομικό κέντρο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και οι πληρότητες άγγιξαν ακόμη και το 100%, φαίνεται ότι και το 3ημερο της Καθαράς Δευτέρας αποτελούν μια «must» περιοχή, τόσο για του Αθηναίους λόγω του καλού οδικού δικτύου, όσο και για τους Αχαιούς που θα θελήσουν να βρεθούν στα ορεινά του νομού και να απολαύσουν, ανάλογα με τον καιρό, χειμερινά σπορ. 

Οι διαθέσιμες κατοικίες, εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για τη χρονική περίοδο 5/3 έως και 7/3, είναι μόλις 10 στο κέντρο, ενώ στην ευρύτερη περιοχή είναι 21. Το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις στα Καλάβρυτα κυμαίνεται από 370€ έως 380€ για κατοικίες 65τμ- 75τμ με 2 Υ/Δ», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Τα Καλάβρυτα επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί (φωτ. eurokinissi)

Τα Καλάβρυτα επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί (φωτ. eurokinissi)

Υψηλές πληρότητες σε Mέτσοβο και Καρπενήσι- Τοp επιλογή οι αρκαδικοί προορισμοί

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο οι Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν και να βρεθούν κοντά στη φύση τις ημέρες των Χριστουγέννων, όσο και οι κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών.

Η διαθεσιμότητα στην ευρύτερη περιοχή είναι 19 κατοικίες με το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 288€ έως 328€.

Υψηλές πληρότητες φαίνεται να καταγράφουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και τα ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και στο Μέτσοβο.

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

Σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, τα συγκεκριμένα ακίνητα που διατίθενται προς μίσθωση είναι κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα.

Στο Μέτσοβο τη δεδομένη χρονική στιγμή, διατίθενται μόλις 10 κατοικίες. Το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 250€ έως 375€. 

Στις top επιλογές των ταξιδιωτών βρίσκονται φέτος την Καθαρά Δευτέρα και οι Αρκαδικοί προορισμοί, με τις προ-κρατήσεις να καταγράφουν ήδη ικανοποιητικά ποσοστά.

«Λόγω του καλού οδικού δικτύου, μπορεί κάποιος να βρεθεί στη Δημητσάνα ή στη Βυτίνα σε περίπου μιάμιση με δύο ώρες.
Η διαθεσιμότητα στην Δημητσάνα είναι περιορισμένη με μόλις 3 κατοικίες, ενώ το κόστος κυμαίνεται από 193€ έως 282€ για 2 διανυκτερεύσεις σε ακίνητα 50τμ- 60τμ.

Στη Βυτίνα, η διαθεσιμότητα καταγράφεται μεγαλύτερη με 16 ακίνητα και το κόστος διαμορφώνεται από 261€ έως 338€ για κατοικίες από 54τμ έως 90τμ. Για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν μεγαλύτερες κατοικίες, από 105τμ έως 140τμ, το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται από 425€ έως 485€», εξήγησε ο κ. Μπάκας.

World Travel Awards: Παγκόσμια πρωτιά για την Αττική στα Όσκαρ τουρισμού

Υψηλές οι προ-κρατήσεις στην ορεινή Μαγνησία 

Ικανοποιητική είναι για την ίδια ώρα η διαθεσιμότητα κατοικιών το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και στους ορεινούς προορισμούς της Μαγνησίας, Πορταριά και Μακρινίτσα.

«Υπάρχουν 40 κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Πορταριάς και του Κατωχωρίου. Το κόστος διαμονής κυμαίνεται από 232€ έως 494€ για κατοικία από 50τμ έως 69τμ, ενώ για κατοικίες 200τμ-240τμ, οι 2 διανυκτερεύσεις κοστίζουν 798€. 
Στη Μακρινίτσα η διαθεσιμότητα περιορίζεται σε 10 κατοικίες, ενώ το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 280€ έως 328€.

Στιγμιότυπο από την Πορταριά (eurokinissi)

Στιγμιότυπο από την Πορταριά (eurokinissi)

Τα Ζαγοροχώρια, σχεδόν 2 μήνες πριν από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, διαθέτουν 24 κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή. Οι τιμές διαμορφώνονται από 350€ έως 386€ για 2 διανυκτερεύσεις. Συγκεκριμένα στο Πάπιγκο, μία κατοικία 90τμ κοστίζει 374€ για 2 διανυκτερεύσεις, ενώ στο χωριό Κουκούλι μία κατοικία 115τμ με 2 Υ/Δ, 386€», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Αυτές είναι οι δημοφιλέστερες πόλεις του κόσμου για νυχτερινή έξοδο

«Οι Θεσσαλονικείς ψηφίζουν και την Καθαρά Δευτέρα Ιωάννινα και Καλαμπάκα»

Τα Ιωάννινα αποτελούν διαχρονικά έναν αγαπημένο προορισμό για τις αποδράσεις, τόσο των Θεσσαλονικέων μέσω της Εγνατίας, όσο και για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μέσω της Ιόνιας Οδού.

«Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στα Ιωάννινα καταγράφονται υψηλές διαθεσιμότητες κατοικιών. Συγκεκριμένα, 86 κατοικίες διατίθενται, ενώ το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις σε κατοικίες από 70τμ έως 78τμ. διαμορφώνεται από 169€ έως 228€. Το κόστος για μικρότερες κατοικίες, από 35τμ έως 40τμ, κυμαίνεται από τα 145€ έως τα 170€», είπε ο κ. Μπάκας.

Τα Ιωάννινα, η λίμνη

Τα Ιωάννινα επιλέγουν οι εγχώριοι εκδρομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας (φωτ. eurokinissi) 

Υψηλές διαθεσιμότητες κατοικιών καταγράφει το ίδιο διάστημα και η Καλαμπάκα.

«Η διαθεσιμότητα αγγίζει τα 98 ακίνητα, ενώ το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται από 133€ έως 180€ για κατοικίες 60τμ-90τμ. Οι κατοικίες 120τμ αγγίζουν τα 260€ για 2 διανυκτερεύσεις στην Καλαμπάκα» σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top