Νέα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Έξι άτομα συνελήφθησαν

Έρευνα στη σκιά βαρύτατων καταγγελιών για τη χθεσινή επίθεση σε καθηγητή

Το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για την υπόθεση/ (12/1/22)

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην ΑΣΟΕΕ, καθώς άγνωστοι που βρισκόντουσαν μέσα στο κτίριο άρχισαν να πετάνε αντικέιμενα προς τα έξω. 

Το περιστατικό οδήγησε σε παρέμβαση της Αστυνομίας και  έξι συλλήψεις, με τα εν λόγω άτομα να οδηγούνται στην Ασφάλεια.

Eπίθεση καθηγητή: Έρευνα στη σκιά βαρύτατων καταγγελιών

Η εισαγγελική έρευνα για την επίθεση κουκουλοφόρων σε βάρος του καθηγητή στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,  διενεργείται υπό τη σκιά βαρύτατων καταγγελιών. 

ΑΣΟΕΕ: Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση σε καθηγητή

Ο καθηγητής εμφανίστηκε σε προφορική κατάθεση να αποδίδει την επίθεση σε συναδέλφους του με τους οποίους, είναι σε αντιδικία. Ένας εξ αυτών υπέβαλε μήνυση σε βάρος του. 

«Αυτό είναι ανήκουστο και καταθέσαμε έγκλιση για αδίκημα συκοφαντικής δυσφήμισης και να συλλάβουν τον φερόμενο δράστη στα πλαίσια αυτόφωτου» δήλωσε ο δικηγόρος, Άγης Τάτσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, στην κατάθεση του στην Κρατική Ασφάλεια o καθηγητής δεν είπε το παραμικρό για την αντιδικία που έχει με τους άλλους καθηγητές. Περιέγραψε το περιστατικό και στη συνέχεια είπε ότι δεν μπορεί να φανταστεί το κίνητρο των δραστών. Πρόσθεσε ότι δεν είχε δεχτεί απειλές ούτε έχει στοχοποιηθεί από κάποια ομάδα αντιεξουσιαστών.

Ο αναπληρωτής καθηγητής κατηγορείται για τοκογλυφία, υπόθεση που εκδικάζεται την Παρασκευή για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και ερευνάται από την εισαγγελία για παιδεραστία. 

«Διώκεται για κακούργημα, για πλημμέλημα και γίνεται διερεύνηση για ασέλγεια ανήλικων. Άλλοι  καθηγητές είχαν ενημερώσει τον Υπ. Παιδείας και αυτός εξακολουθεί να διδάσκει» δήλωσε ο δικηγόρος, Άγης Τάτσης.

Ο αναπληρωτής καθηγητής έχει παραπεμθεί στο πειθαρχικό της σχολή ωστόσο ακόμα δεν έχει βγει απόφαση. Όμως και ο μηνυτής έχει εις βάρος του καταδικαστική απόφαση για απάτη, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή σε υπόθεση χρηματοοικονομικη πυραμίδα και βρίσκεται σε διαθεσιμότητα. 

Το νέο περιστατικό βίας σημειώθηκε χθες το μεσημέρι όταν κουκουλοφόροι μπήκαν στην αίθουσα διδασκαλίας και άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές, μπροστά στα μάτια των σοκαρισμένων φοιτητών.

«Είναι μια ακόμα βίαιη ωμή και έκνομη ενέργεια που τραυματίζει το κύρος του ιδρύματος ως ελευθέρου ανοιχτού και δημόσιου πανεπιστημίου» δήλωσε ο Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρης Μπουραντώνης.  

Ο ίδιος ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Υποβλήθηκε σε αξονική εγκεφάλου και επέστρεψε σπίτι του. 

Φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με την οποία ζητούσαν από την Πρυτανεία να τοποθετηθεί πάνω στις καταγγελίες που έχουν ακουστεί και να σταματήσει η τυχόν συγκάλυψη σοβαρών κακουργημάτων. Επίσης, ζητούν να ενημερωθεί άμεσα η πανεπιστημιακή κοινότητα και να βάλει σε διαθεσιμότητα τον καθηγητή.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top