ΑΠΘ: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε νέα κατάληψη- 15 συλλήψεις

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της εκκένωσης του χώρου

Τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ, -πίσω από το τμήμα Χημείας- ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη από τις 10/1. Η κατάληψη αυτή ήταν η αντίδραση στην επιχείρηση εκκένωσης χώρου στο τμήμα της Βιολογίας, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη 34 χρόνια.

ΑΠΘ: Ευχαριστίες Πρύτανη στον Μητσοτάκη για το τέλος 34χρονης κατάληψης

Συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα, ενώ σε έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ξύλινα κοντάρια
  • δύο μοτορόλες
  • πλήθος τούβλων – πετρών
  • τρεις πυροσβεστήρες που χρησιμοποιήθηκαν, κατά περίπτωση, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων

Μετά το πέρας της επιχείρησης ο χώρος παραδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Θεοδωρικάκος για επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΘ και περιστατικό βίας στην ΑΣΟΕΕ

Σε δήλωση προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος για την επιχείρηση εκκένωσης σε χώρο του εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο περιστατικό βίας στην ΑΣΟΕΕ από κουκουλοφόρους εις βάρος καθηγητή,  σημειώνοντας ότι «η Αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τους ενόχους».

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απελευθέρωσαν τον χώρο του τμήματος Χημείας που είχε καταληφθεί από άτομα του περιθωριακού χώρου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα. Όπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του.

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν καθηγητή

Σε ό,τι αφορά στο περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, πρόκειται για απροκάλυπτη βία που καταδικάζεται απερίφραστα από όλους. Η Αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τους ενόχους, άρα θα πρέπει κανείς να εμβαθύνει με αφορμή αυτό το περιστατικό Κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει σχέδιο ασφαλείας, το οποίο είναι ευθύνη της πρυτανικής αρχής, θα πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και κάμερες και συνεργασία με την Αστυνομία όταν χρειάζεται».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top