Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Προθεσμία έως 31 Ιανουαρίου για την τρίτη δόση

Ειδάλλως, από 1η Φεβρουαρίου χάνονται τα προνόμια των εμβολιασμένων

Τι είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους επτά μήνες - βίντεο από Ant1

Προθεσμία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου έχουν οι πολίτες για να κλείσουν το ραντεβού τους ή να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση, αν έχουν συμπληρώσει το επτάμηνο από τη δεύτερη δόση ή το τρίμηνο με μονοδοσικό εμβόλιο.

Οριστικό: 7μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους 18-59 ετών 

Όλοι οι πολίτες 18 ετών και άνω θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση στους 7 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους για τα εμβόλια των Pfizer, Μοderna και ΑstraZeneca και στους 3 μήνες από τη διενέργεια του εμβολιασμού με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Ειδάλλως, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους δε θα ισχύουν.

Εξετάζεται «πάγωμα» του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους νοσούν

Στους πολίτες που έχει περάσει το χρονικό διάστημα και δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν προγραμματισμένο ραντεβού δίνεται χρονικό περιθώριο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για τον προγραμματισμό της αναμνηστικής δόσης. Από την 1η Φεβρουαρίου και μετά και χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς όσοι δεν έχουν κάνει και την ενισχυτική δόση θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Πλεύρης: Από 1 Φεβρουαρίου λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους 7 μήνες

«Από την 1/2/2022 και χωρίς τον ηλικιακό περιορισμό (...) όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον 7 μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων από την χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ΚΥΑ για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού που εκδόθηκε χθες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top