Πιστοποιητικό νόσησης: Τι ισχύει για τις αναρρωτικές άδειες από την εργασία

Πώς θα εκδίδουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι το πιστοποιητικό νόσησης

Όλες τις αλλαγές στην έκδοση των πιστοποιητικών νόσησης που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την Τρίτη

Η έκρηξη των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Όμικρον φέρνουν αλλαγές στον τρόπο χορήγησης των πιστοποιητικών νόσησης για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες.

Πώς θα παίρνουν οι εργαζόμενοι αναρρωτικές άδειες και πιστοποιητικό νόσησης

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης αρκεί να έχουν θετικό rapid test, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν την θετικότητα με PCR test.

Πλεύρης: Άδεια από την εργασία λόγω Covid-19 και με rapid test    

Προκειμένου να χορηγηθεί αναρρωτική άδεια από την εργασία αρκεί το θετικό rapid test για όλους τους εργαζομένους και επομένως οι εργοδότες θα πρέπει να το αποδέχονται.

Η μετάλλαξη Όμικρον πλέον είναι κυρίαρχη στη χώρα μας και η άνοδος των κρουσμάτων αναμενόμενη, δεδομένου ότι η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού είναι η πλέον πιο μεταδοτική, όπως ανέφερε ανέφερε χθες κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο υπουργός Θάνος Πλεύρης.

Πλεύρης: «Είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση»

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στην πίεση που υπάρχει στο ΕΣΥ, η οποία σε πρώτη φάση παρατηρείται στα επείγοντα περιστατικά κυρίως και στις απλές κλίνες.

«Είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση και για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ αλλά και για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται», σημείωσε και αναφέρθηκε στη συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών.

Άμεσα, όπως είπε, θα διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές το 10% έως 15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περιστατικά. Συνεργασία υπάρχει και στο σκέλος των κλινών ΜΕΘ που το σύνολό τους έχει διατεθεί για non covid περιστατικά στο ΕΣΥ, αλλά και σε άλλα περιστατικά non covid που διαχειρίζονται οι ιδιωτικές κλινικές κατόπιν κατεύθυνσης που δίνεται από το ΕΣΥ.

«Σπάνε» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο τα κρούσματα

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στη χώρα σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Χθες Τρίτη 4//1, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 50.126 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid- 19 είναι 61 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 619, εκ των οποίων οι 525 (84,81%) είναι ανεμβολίαστοι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top