Πώς θα παίρνουν οι εργαζόμενοι αναρρωτικές άδειες και πιστοποιητικό νόσησης

Η διαφορά ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Πώς θα παίρνουν οι εργαζόμενοι αναρρωτικές άδειες και πιστοποιητικό νόσησης και τη διαφορά ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους στη χορήγηση του συγκεκριμένου πιστοποιητικού, εξήγησε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, που μετέδωσε σήμερα ο Σπύρος Λάμπρου. 

Πτήσεις εσωτερικού: Τι αλλάζει στην ισχύ του πιστοποιητικού νόσησης

Όπως ανέφερε ο Γ. Ευγενίδης είμαστε εν αναμονή μιας ΚΥΑ που θα ορίζει όλα τα παραπάνω, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.   

Πλεύρης: Άδεια από την εργασία λόγω Covid-19 και με rapid test    

Πιστοποιητικό νόσησης θα μπορεί να πάρει κάποιος πολίτης που έχει εμβολιαστεί και με rapid test που δηλώνεται στον μητρώο. Αυτή τη στιγμή εμβολιασμένος θεωρείται και κάποιος πολίτης που έχει κάνει δύο δόσεις ή και την ενισχυτική. Για τους ανεμβολίαστους όμως θα εξακολουθήσει να ισχύει η υποχρέωση για μοριακό τεστ (PCR) για τη χορήγηση του πιστοποιητικού νόσησης. 

Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη ότι οι εργαζόμενοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, θα μπορούν και με rapid test να πάρουν αναρρωτική άδεια από την εργασία τους. .

Τη Δευτέρα 10/1 ανοίγουν τα σχολεία: Τι ανακοίνωσαν Πλεύρης και Κεραμέως  

Πιστοποιητικό εμβολιασμού επτάμηνης διάρκειας χωρίς γ' δόση

Ο Γ. Ευγενίδης υπενθύμισε ότι πρώτο το Star μετέδωσε τις πληροφορίες για την πρόθεση της κυβέρνησης το πιστοποιητικό εμβολιασμού να έχει επτάμηνη διάρκεια, μετά τη δεύτερη δόση, για όλους τους ενήλικες πολίτες και όχι μόνο για τους εξηντάρηδες.

Εμβόλιο: Πόσο θα διαρκούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Άρα, όπως πρόσθεσε, όποιος δεν κάνει την τρίτη  δόση θα θεωρείται ανεμβολίαστος. Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες μέρες και θα υπάρχει πιθανότατα μια μεταβατική περίοδος έως το τέλος Ιανουαρίου περίπου. 

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία από 10/1 - Ολόκληρη η διαδικασία 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top