Τη Δευτέρα 10/1 ανοίγουν τα σχολεία: Τι ανακοίνωσαν Πλεύρης και Κεραμέως  

Ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, όπως είχε προγραμματιστεί, θα ανοίξουν τελικά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων τα σχολεία, όπως ανακοίνωσαν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η  Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Προηγήθηκε σύσκεψη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων η οποία εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10/1/2022, αν και υπήρχαν και διαφορετικές σκέψεις στο εσωτερικό της. 

Επιτροπή: Άνοιγμα σχολείων με 3 έως 5 self test την εβδομάδα!

«Η διά ζώσης διδασκαλία είναι απαραίτητη και για αυτό θα ανοίξουν τα σχολεία μας με αναθεωρημένα πρωτόκολλα» τόνισε ο Υπουργός Υγείας κατά την έναρξη της ενημέρωσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη μεγάλη εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.      


Τα σχολεία θα ανοίξουν πάντως, επίσης ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής, με αυξημένο αριθμό test την  πρώτη εβδομάδα. Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν 3 self test την εβδομάδα (αντί των υποχρεωτικών δύο μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου), εφόσον δεν υπάρχει κρούσμα μεταξύ μαθητών ή εκπαιδευτικών, ενώ όταν υπάρχει κρούσμα μεταξύ μαθητών – εκπαιδευτικών o αριθμός των self test θα αυξάνεται σε 5 την εβδομάδα. 

Άνοιγμα σχολείων: Ανακοινώσεις στις 6 μ.μ. από Κεραμέως – Πλεύρη 

Τη δεύτερη εβδομάδα τα self test μειώνονται σε δύο. 
 

                  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top