Τη Δευτέρα 10/1 ανοίγουν τα σχολεία: Τι ανακοίνωσαν Πλεύρης και Κεραμέως  

Ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add star.gr on Google

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, όπως είχε προγραμματιστεί, θα ανοίξουν τελικά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων τα σχολεία, όπως ανακοίνωσαν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η  Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Προηγήθηκε σύσκεψη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων η οποία εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10/1/2022, αν και υπήρχαν και διαφορετικές σκέψεις στο εσωτερικό της. 

Επιτροπή: Άνοιγμα σχολείων με 3 έως 5 self test την εβδομάδα!

«Η διά ζώσης διδασκαλία είναι απαραίτητη και για αυτό θα ανοίξουν τα σχολεία μας με αναθεωρημένα πρωτόκολλα» τόνισε ο Υπουργός Υγείας κατά την έναρξη της ενημέρωσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη μεγάλη εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.      


Τα σχολεία θα ανοίξουν πάντως, επίσης ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής, με αυξημένο αριθμό test την  πρώτη εβδομάδα. Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν 3 self test την εβδομάδα (αντί των υποχρεωτικών δύο μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου), εφόσον δεν υπάρχει κρούσμα μεταξύ μαθητών ή εκπαιδευτικών, ενώ όταν υπάρχει κρούσμα μεταξύ μαθητών – εκπαιδευτικών o αριθμός των self test θα αυξάνεται σε 5 την εβδομάδα. 

Άνοιγμα σχολείων: Ανακοινώσεις στις 6 μ.μ. από Κεραμέως – Πλεύρη 

Τη δεύτερη εβδομάδα τα self test μειώνονται σε δύο. 
 

                  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top