Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία από 10/1 - Ολόκληρη η διαδικασία  

Πόσα τεστ θα γίνονται και η επιστροφή στην τάξη μετά από κρούσμα     

Τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου  εξήγησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά τη σημερινή ενημέρωση με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.  

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Τι ανακοίνωσαν Πλεύρης και Κεραμέως  

Ύστερα από τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων τα σχολεία θα ανοίξουν με τη διεξαγωγή 3 self test την πρώτη εβδομάδα (αντί των υποχρεωτικών δύο μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου), εφόσον δεν υπάρχει κρούσμα μεταξύ των μαθητών.

άνοιγμα σχολείων μέτρα

Το πρώτο self test θα πρέπει να γίνει την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, είτε είναι εμβολιασμένα τα παιδιά είτε ανεμβολίαστα.  

άνοιγμα σχολείων μέτρα

Τα τεστ και πόσα θα γίνονται σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη

Ο αριθμός των self test όμως  αυξάνεται σε 5 την εβδομάδα, σύμφωνα πάντα με την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, όταν υπάρχει κρούσμα μεταξύ των μαθητών.   

άνοιγμα σχολείων μέτρα

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, «φεύγουμε από τη λογική του «σταυρού» κι επεκτεινόμαστε σε ελέγχους σε όλους τους μαθητές» διευκρίνισε η Υπουργός Παιδείας. Συγκεκριμένα θα γίνονται δύο rapid κι ένα self test επιπλέον, πέραν των δύο self test, δηλαδή πέντε συνολικά. 

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία από 10/1 - Ολόκληρη η διαδικασία  

Οι εμβολιασμένοι μαθητές όμως θα κάνουν συνολικά τρία τεστ. 

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα ίδια τεστ με τους ανεμβολίαστους μαθητές, δηλαδή πέντε.

Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί όμως θα κάνουν συνολικά τρία τεστ, όπως και οι εμβολιασμένοι μαθητές.  

Τη δεύτερη εβδομάδα τα self test, εφόσον δεν υπάρχει κρούσμα μειώνονται σε δύο. 

«Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά rapid test για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν. Θα υπάρξουν αναλυτικές ερωτήσεις/απαντήσεις για τα νέα πρωτόκολλα» τόνισα ακόμα η κυρία Κεραμέως. 

Ανακοίνωσε επίσης ότι τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, για παράδειγμα στα Πανεπιστήμια, τα οποία έχουν και υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, παραμένουν ως έχουν.

Η λειτουργία της τάξης μετά από κρούσμα και η επιστροφή των θετικών στον Covid μαθητών    

Επίσης, όπως ανακοίνωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, για να συνεχίσει να λειτουργεί με φυσική παρουσία η τάξη δε θα πρέπει τα κρούσματα να υπερβαίνουν το 50% του συνολικού αριθμού των μαθητών, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, ενώ θα διακόπτεται η κανονική λειτουργία στην περίπτωση που υπάρχει ποσοστό 50% των μαθητών συν ένας θετικός στον κορωνοϊό.    

Παπαευαγγέλου: Ισχυρή σύσταση για 2 self test σε εμβολιασμένους

Ένας μαθητής θα μπορεί να επιστρέψει στην τάξη εφόσον μετά από 5 ημέρες θα είναι αρνητικό το rapid test.   Στη διάρκεια των ημερών αυτών, τα υπόλοιπα παιδιά, θα κάνουν κάθε μέρα self test.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top