Παπαευαγγέλου: Ισχυρή σύσταση για 2 self test σε εμβολιασμένους

«Ακούμε τελευταία συνεχώς για εμβολιασμένους που εκτέθηκαν στον κορωνοϊό»

Όλα όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό/ (23/12/21)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα. 

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου μίλησε σήμερα για μία αυξητική τάση του επιδημιολογικού φορτίου τις τελευταίες τρεις μέρες και έδωσε ισχυρή σύσταση για δύο self test σε εμβολιασμένους πολίτες, ενόψει και των εορτών. 

AstraZeneca: Τρεις δόσεις εμβολίου είναι αποτελεσματικές έναντι της Όμικρον

«Ακούμε τελευταία συνεχώς για εμβολιασμένους που εκτέθηκαν στον ιό. Οι εμβολιασμένοι ή οι πρόσφατα νοσήσαντες δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Σήμερα όμως θα ήταν σκόπιμο όλοι οι εμβολιασμένοι μετά από στενή επαφή με κρούσμα να μειώσουν την κινητικότητα και να κάνουν δύο τεστ τις επόμενες 7-10 μέρες», είπε.

Νέα μέτρα: Μάσκα παντού από αύριο - Ακυρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις

«Σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε Λακωνία, Χανιά και Ρέθυμνο» είπε, σημειώνοντας πως στις συγκεκριμένες περιοχές έχει εντοπιστεί και η μετάλλαξη Όμικρον.

Μετάλλαξη Όμικρον: 33 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα η κυρία Παπαευαγγέλου είπε πως τα ενεργά κρούσματα είναι 37.000 με διάμεση ηλικία τα 33 έτη. Κάτω από 3000 είναι αυτή τη στιγμή οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με covid-19 στην επικράτεια ενώ την τελευταία εβδομάδα μειώθηκε ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία. 3 στους 4 νοσηλευόμενους είναι πάνω των 55 ετών ενώ σταθερά χαμηλός παραμένει ο αριθμός των παιδιών και εφήβων που νοσηλεύονται.Για πρώτη φορά μειώθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων αλλά και των θανάτων. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top