Τραγωδία Άρτα: Στο νοσοκομείο με έμφραγμα και ο πατέρας του 16χρονου

Αφαίρεσαν τον μισό πνεύμονα από τον νεαρό - Νοσηλεύεται και η μητέρα του

Κρίσιμη, αλλά σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του 16χρονου από την Άρτα, ο οποίος σκότωσε κατά λάθος τον θείο του όταν είχαν πάει για κυνήγι και μετά αυτοπυροβολήθηκε. 

Άρτα: Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες για τον 16χρονο 

«Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή μετά το χειρουργείο και έχει περάσει και το πρώτο 24ωρο που ήταν σημαντικό. Μετά από 24 ώρες πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να μπούμε στη διαδικασία να τον ξυπνήσουμε, είναι ακόμα σε καταστολή, σε μηχανική υποστήριξη. Οι βλάβες προκάλεσαν ζημιές στον αριστερό του πνεύμονα, αφαιρέθηκε τουλάχιστον ο μισός, αλλά η οξυγόνωση του παιδιού είναι καλή. Για ένα δύο χιλιοστά τα βόλια δεν άγγιξαν την καρδιά του. Δεν έχουν πειραχτεί άλλα όργανα» εξήγησε ο συντονιστής διευθυντής ΜΕΘ Άρτας, Χριστόδουλος Ναθαναήλ, μιλώντας στο Mega.

Άρτα: Στο νοσοκομείο η έγκυος μητέρα του 16χρονου που σκότωσε τον θείο του

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται, επίσης, ο πατέρας του, ο οποίος υπέστη έμφραγμα από το σοκ, αφού είδε μπροστά στα μάτια του το παιδί του να αποπειράται να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά και η μητέρα του, η οποία είναι έγκυος στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της. 

Άρτα: Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής. Οχτώ άτομα πήγαν για κυνήγι αγριογούρουνου και χωρίστηκαν σε δύο ομάδες με απόσταση πέντε λεπτών η μία από την άλλη. 

Άρτα: 16χρονος σκότωσε κατά λάθος τον θείο του και μετά αυτοπυροβολήθηκε

Ένας θόρυβος που ακούστηκε, έκανε τον 16χρονο να νομίσει ότι μπροστά του ήταν το θήραμά του κι έτσι πυροβόλησε. Όταν αντίκρισε τον θείο του αιμόφυρτο στο έδαφος, άρχισε να ουρλιάζει «Βοήθεια, βοήθεια. Ελάτε, σας παρακαλώ, γρήγορα. Εγώ τον πέτυχα. Εγώ τον σκότωσα».

Στη συνέχεια στερέωσε την καραμπίνα του σε ένα δέντρο, κάθισε σε εμβρυακή στάση και πάτησε τη σκανδάλη, μπροστά στα μάτια του πατέρα του. 

Εκείνος σοκαρισμένος τον πήρε στα χέρια του και τον μετέφερε σε σημείο για να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

«Γιατί παιδί μου; Γιατί το έκανες αυτό;», φώναζε απεγνωσμένος. 

Η οικογένεια του 16χρονου βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, ενώ σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στην κηδεία του 33χρονου θείου του παιδιού. 

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα του 16χρονου, καθώς και του θείου του, αδελφού του πατέρα του, οι οποίοι κατηγορούνται, ο πρώτος για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και ο δεύτερος για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της δασικής νομοθεσίας, καθώς ήταν δικό του το όπλο που χρησιμοποίησε ο νεαρός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top