Όλα δείχνουν ρεβεγιόν στο σπίτι - Ανακοινώνονται νέα μέτρα σήμερα

Συνεδριάζουν Μητσοτάκης και Επιτροπή στη σκιά 21.000 κρουσμάτων κορωνοϊού

Το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου για τα νέα μέτρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Προβληματίζει τους ειδικούς η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, τα οποία ξεπέρασαν χθες κάθε προηγούμενο. Με 21.657 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, συνεδριάζει σήμερα στις 12:00 εκ νέου η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Yπουργείου Υγείας. Θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση και πιθανόν να εισηγηθεί την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, που έχουν αποφασιστεί, πριν τις 3 Ιανουαρίου, ίσως και από αύριο. 

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι στα σενάρια της κυβέρνησης!

Νωρίτερα, στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αξιολόγηση της υγειονομικής κατάστασης σχετικά με την πανδημία, με τη συμμετοχή του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας και συμβούλου του Πρωθυπουργού Σωτήρη Τσιόδρα και άλλων ειδικών.  

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη το πρωί της Τετάρτης για τα κρούσματα 

Αν τελικά ειδικοί και κυβέρνηση το αποφασίσουν το πιο πιθανό σενάριο είναι τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί για τις 3 Ιανουαρίου, να τεθούν σε εφαρμογή πριν την Πρωτοχρονιά και να ισχύσουν και από αύριο, Πέμπτη 30/12.

Τα μέτρα αφορούν κυρίως στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης και περιλαμβάνουν:

  • Κλείσιμο  τα μεσάνυχτα, με παράταση μιας ώρας ενδεχομένως για την αλλαγή του χρόνου
  • Μόνο καθήμενοι πελάτες
  • Μέχρι 6 άτομα σε κάθε τραπέζι
  • Απαγόρευση της μουσικής
  • Μείωση του ποσοστού πληρότητας

Υπάρχει και μια εναλλακτική πρόταση, να επιβληθεί υποχρεωτικό rapid test σε όσους μπουν σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης για την Πρωτοχρονιά και να εφαρμοστούν τα μέτρα κανονικά από τις 3 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ανέφερε ότι με την επικράτηση της Όμικρον περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά όχι τόσο άμεσα, δεν είναι κάτι όμως που «μας αιφνιδιάζει, αλλά μας προβληματίζει».

Πρόσθεσε ότι με την επικράτηση της Όμικρον θα δούμε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση κατά 370% που καταγράφεται στην Αττική.

Αναφερόμενος στο σύστημα υγείας είπε ότι το αισιόδοξο είναι ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων το σύστημα υγείας δεν πιέζεται παραπάνω. Το πρόβλημα, όμως, είπε ο κ. Πλεύρης, είναι ότι δεν πρόλαβε να γίνει αποσυμπίεση στο ΕΣΥ από το τέταρτο κύμα της μετάλλαξης Δέλτα. Σημείωσε ότι το σύστημα διαχειρίζεται σήμερα περιστατικά της Δέλτα και υπάρχει ανησυχία να μην προστεθούν και περιστατικά, έστω και ήπια, της Όμικρον. «Θέλουμε», είπε ο υπουργός, «να έχουμε ενισχυμένο το ΕΣΥ» και ανακοίνωσε ότι έχει επέλθει συμφωνία με όλες τις ιδιωτικές δομές που θα διαχειριστούν περιστατικά covid, ή θα στελεχώσουν με γιατρούς τους μονάδες του ΕΣΥ. «Αρα θεωρούμε ότι η Αθήνα που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο της 'όμικρον΄ θα είναι πλήρως κατοχυρωμένη στο επίπεδο των νοσηλειών».

Τέλος, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του πλαισίου ανοίγματος των σχολείων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top