Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι στα σενάρια της κυβέρνησης!

Και εναλλακτικό σενάριο για υποχρεωτικό rapid test σε όλους    

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στα σπίτια θα κάνουμε και φέτος, αν τελικά οι ειδικοί και η κυβέρνηση αποφασίσουν τα νέα μέτρα στην εστίαση και την ψυχαγωγία να ισχύσουν από μεθαύριο Πέμπτη. Το εναλλακτικό σενάριο είναι να επιβληθεί υποχρεωτικό rapid test σε όλους, σύμφωνα με τις αποκαλυπτικές πληροφορίες που μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη το πρωί της Τετάρτης για τα κρούσματα

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να εφαρμοστούν νωρίτερα, πριν την πρωτοχρονιά, όλα τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί για τις 3 Ιανουαρίου 

Σε αυτήν την περίπτωση, από τα ξημερώματα της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου θα εφαρμοστούν τα παρακάτω μέτρα, στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης:

  • Να κλείνουν  τα μεσάνυχτα, με παράταση μιας ώρας ενδεχομένως για την αλλαγή του χρόνου
  • Να είναι όλοι καθήμενοι
  • Μέχρι 6 άτομα σε κάθε τραπέζι.

Στο τραπέζι πλέον και η απαγόρευση της Μουσικής

Θα εξεταστούν όμως και πρόσθετοι περιορισμοί, όπως η απαγόρευση της μουσικής, που είναι πιθανό να επιβληθεί άμεσα, ενώ ορισμένοι θέτουν και θέμα πληρότητας.

Αντιδρούν οι επιχειρηματίες εστίασης και διασκέδασης στα νέα μέτρα

Εναλλακτικό σενάριο: Rapid test για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Επειδή όλα αυτά θα φέρουν τα πάνω  - κάτω στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, υπάρχει και μια εναλλακτική πρόταση, να επιβληθεί υποχρεωτικό rapid test σε όσους μπουν σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης για την Πρωτοχρονιά και να εφαρμοστούν τα μέτρα κανονικά από τις 3 Ιανουαρίου.

Με μέτρα ο εορτασμός των Θεοφανίων

Μετά την Πρωτοχρονιά  θα οριστεί το καθεστώς για τον εορτασμό των  Θεοφανίων και ειδικά τον καθαγιασμό των υδάτων. Σύμφωνα  με πληροφορίες δε θα γίνει με ελεύθερη προσέλευση πιστών, όπως σχεδιαζόταν, αλλά θα υπάρξουν περιορισμοί .

Στόχος να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου

Ένα άλλο ζήτημα που βρίσκεται στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, είναι η λειτουργία των σχολείων. 

Κεραμέως: Αυτή τη στιγμή δεν συζητάμε την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση

Η κυβέρνηση είναι ακόμη στη γραμμή να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, παρότι αρκετοί ειδικοί ζητούν να παραταθούν οι διακοπές. Το σίγουρο είναι ότι θα ανασταλούν οι σχολικές εκδρομές.

Το παρασκήνιο της επίσπευσης των νέων μέτρων

Σύμφωνα επίσης με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Π. Μποτσαράκος, πολύ νωρίς το πρωί ο Πρωθυπουργός από την Ήπειρο είχε τηλεδιάσκεψη με Πλεύρη, Τσιόδρα, Γεραπετρίτη, Σκέρτσο, Οικονόμου και Δημητριάδη,  κατά την οποία ζήτησε να επανεξεταστεί η επίσπευση των μέτρων λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων. Βάρυνε πολύ ότι υπάρχουν 400.000 ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών, σε συνδυασμό με την πίεση που ακόμη δέχεται το ΕΣΥ.

Πλεύρης για πρωτοχρονιά: Θα εκτιμηθεί ότι ο χρόνος αλλάζει στις 12

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επισήμανε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ληφθούν  νέα μέτρα, αλλά ενδεχομένως να ισχύσουν νωρίτερα αυτά που ήδη αποφασίστηκαν. Σχετικά με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι αν τα μέτρα τεθούν σε ισχύ νωρίτερα, θα υπάρξει προσαρμογή, ώστε το ρεβεγιόν να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μην δημιουργεί υπερμεταδοτικότητα. «Θα εκτιμηθεί το γεγονός ότι ο χρόνος αλλάζει στις 12», τόνισε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top