Πλεύρης: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό 

Από πότε θα ισχύσουν και σε ποιους κλάδους

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε πριν από λίγο  ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ύστερα από την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών, η οποία συνεδρίασε νωρίτερα. 

Νέα μέτρα: Κλείσιμο της εστίασης τα μεσάνυχτα εισηγείται η Επιτροπή

   

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης τα μέτρα θα ισχύσουν από 3/1/2022 έως 16/1/2022. 

Ο Υπουργός Υγείας επισήμανε ότι πλέον η μεγάλη πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι νεαρής ηλικίας, σε ποσοστό 75% στις ηλικίες  18-59 ετών και συνέστησε στους νέους, αν βγουν για διασκέδαση να μη συναντήσουν στη συνέχεια, άτομα άνω των 60 ετών και ανεμβολίαστους. «Κάνω έκκληση στα νέα παΐδια που νοσούν ελαφρά να αποφύγουν να μεταδώσουν τον κορωνοϊό στους γονείς τους, στις γιαγιάδες και στους παππούδες τους... Η έκκληση είναι να είμαστε προσεκτικοί αυτό το διάστημα. Να διασκεδάσουμε αλλά να κάνουμε έλεγχο όταν είναι να τους συναντήσουμε». 

Ποια είναι τα νέα μέτρα

Τα μέτρα είναι:

•    Θα υπάρχει χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (ΚΝ95 ή FP2) ή  διπλής μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα σούπερ μάρκετ ενώ τις ίδιες μάσκες θα φορούν  υποχρεωτικά και οι εργαζόμενοι στην εστίαση.   
•    Ωράριο λειτουργίας σε εστίαση – διασκέδαση έως τις 12 τα μεσάνυχτα,  όχι όρθιοι και μέχρι 6 άτομα στο τραπέζι. Η μουσική διατηρείται αλλά αν υπάρχουν παραβάσεις θα κοπεί.  
•    Δυνατότητα παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων σε ποσοστό 10 % με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθεί το μέτρο όλοι οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. 
•    Επισκεπτήριο στις μονάδες χρόνια πασχόντων μόνο μετά από υγειονομικό έλεγχο με μοριακό τεστ, τέλος τα επισκεπτήρια στα νοσσοκομεία.      
•    Τηλεργασία έως το 50 % και κυλιόμενο ωράριο στις βάρδιες.   

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε  και αυτή την πρόκληση. Το ΕΣΥ ενισχύεται» τόνισε ο κ. Πλεύρης ο οποίος επανέλαβε ότι «πρέπει να προστατεύσομε αυτούς που αγαπάμε και αν έχουμε  την παραμικρή υποψία να μην τους συναντάμε ειδικά αυτούς που είναι ανεμβολίαστοι».                     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top