Τα σπουδαιότερα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα το 2021

Ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη, το κίνημα #metoo, οι γυναικοκτονίες

Στην Εύβοια η πύρινη λαίλαπα έκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους

Το τέλος μιας χρονιάς είναι πάντα μια καλή στιγμή για μια ανασκόπηση, ώστε να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά πιο έμπειροι, με περισσότερα μαθήματα και μεγαλύτερη, ίσως, σοφία. 

Το 2021 ήταν μια ακόμα χρονιά που στιγματίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία δοκίμασε και δοκιμάζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. 

Δεν ήταν όμως το μοναδικό που στιγμάτισε τον χρόνο που φεύγει, καθώς πολλά και σημαντικά γεγονότα συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και μονοπώλησαν την επικαιρότητα.

Το κίνημα #metoo και οι καταγγελίες στον χώρο του αθλητισμού και του θεάτρου

Ήταν τον Ιανουάριο του 2021, μόλις είχε ξεκινήσει η νέα χρονιά. Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου συνταράζει με την εξομολόγησή της για τον βιασμό της πριν από χρόνια από μεγαλοπαράγοντας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. 

Μπεκατώρου

Η Σοφία Μπεκατώρου

Αυτή ήταν η αφορμή για να ανθίσει και στη χώρα μας το κίνημα #metoo, καθώς αρκετές γυναίκες πήραν θάρρος και γνωστοποίησαν τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες. 

Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για βιασμούς ανήλικων αγοριών

Οι αποκαλύψεις αυτές συντάραξαν συθέμελα και το ελληνικό θέατρο, καθώς ήρθαν στο φως κακοποιητικές πράξεις, αλλά και εγκλήματα με φερόμενους ως θύτες πασίγνωστους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, όπως ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Πέτρος Φιλιππίδης, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι και κατηγορούνται για βιασμούς. 

Η κακοκαιρία «Μήδεια» σάρωσε την Αττική

Τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς η σφοδρή κακοκαιρία «Μήδεια» προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην Αττική. Το λεκανοπέδιο καλύφθηκε από χιόνια, έκλεισε μέχρι και η Εθνική Οδός, ενώ ολόκληρες περιοχές, κυρίως στα βόρεια προάστια, όπως ο Διόνυσος και η Εκάλη έμειναν για αρκετές μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αποκλεισμένες από τα χιόνια.

κακοκαιρία Μήδεια

Η κακοκαιρία «Μήδεια» προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην Αττική

Η δολοφονία Καραϊβάζ

Τον Απρίλιο ένα μεσημέρι Παρασκευής ο χρόνος πάγωσε στο άκουσμα ότι άγνωστοι εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του. 

Καραϊβάζ

Συντετριμμένη η οικογένεια Καραϊβάζ από τη δολοφονία του δημοσιογράφου 

Οι δράστες τον ακολούθησαν μετά την αποχώρησή του από τη δουλειά του, του έστησαν καρτέρι και τον γάζωσαν με σφαίρες, κόβοντάς του το νήμα της ζωής. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί οι δολοφόνοι του. 

Γλυκά Νερά: Η δολοφονία της Καρολάιν που σόκαρε το πανελλήνιο

Τον Μάιο η αστυνομία σπεύδει σε μεζονέτα στα Γλυκά Νερά μετά από τηλεφώνημα για ληστεία μετά φόνου. Ένας 33χρονος πιλότος ειδοποίησε ότι είχαν μπει στο σπίτι του αλλοδαποί ληστές, οι οποίοι δολοφόνησαν τη 19χρονη σύζυγό του Καρολάιν μπροστά στη μόλις ενός έτους κόρη τους. 

Γλυκά Νερά

Ο 33χρονος πιλότος δολοφόνησε τη 19χρονη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά

Ύστερα από ενδελεχή έρευνα, 40 μέρες μετά τον χαμό της, συλλαμβάνεται ο σύζυγός της, ο οποίος ομολογεί ότι δολοφόνησε την άτυχη γυναίκα μετά από καβγά που είχαν. Όπως αποδείχθηκε είχε σκηνοθετήσει τα πάντα, προφασιζόμενος ότι κάποιοι μπήκαν να τους ληστέψουν και για να καλύψει τα ίχνη του δεν είχε διστάσει μέχρι και να σκοτώσει τον σκύλο της οικογένειας, κρεμώντας τον από την κουπαστή της σκάλας. 

Κάηκαν Αττική, Εύβοια και Ηλεία

Το καλοκαίρι του 2021 στιγματίστηκε από τις μεγάλες φωτιές που έπληξαν την Αττική, την Εύβοια και την Ηλεία. 

φωτιά Βαρυμπόμπη

Οι φωτιές του καλοκαιριού ήταν οι πιο καταστροφικές των τελευταίων ετών

Χιλιάδες δασικές εκτάσεις έγιναν στάχτη, σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν, ενώ αρκετές περιοχές σώθηκαν από το πείσμα και την προσπάθεια των πυροσβεστών αλλά και των κατοίκων να μη δουν τον τόπο τους να καίηγεται. 

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι

Στις 27 Σεπτεμβρίου σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώνεται στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης με αποτέλεσμα αρκετά σπίτια να καταρρεύσουν. Ακολούθησε μια σειρά μετασεισμών, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, αφού καταπλακώθηκε από ένα εκκλησάκι, στο οποίο έκανε εργασίες. 

σεισμός Αρκαλοχώρι

Ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι ισοπέδωσε πολλά κτίσματα

Θάνατος Μίκη Θεοδωράκη

Τον ίδιο μήνα η Ελλάδα αποχαιρέτησε ένα σπουδαίο Έλληνα, τον μεγαλύτερο συνθέτη που υπήρξε στη χώρα, τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. 

θεοδωράκης

Ο Μίκης Θεοδωράκης πέθανε σε ηλικία 96 ετών

Μαζί του όλοι οι Έλληνες αποχαιρέτησαν μια ολόκληρη περίοδο της ελληνικής ιστορίας, πένθησαν και είπαν το στερνό αντίο, τραγουδώντας του τα τραγούδια του που θα τον κρατήσουν αθάνατο στη μνήμη όλων. 

Θρήνος για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Τον Οκτώβριο όλοι συγκλονίζονται από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά από καρκίνο. Η ασθένεια με την οποία είχε αναμετρηθεί για χρόνια υποτροπίασε κατά τη διάρκεια του προεκλογικού της αγώνα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Φώφη

Η Φώφη Γεννηματά νικημένη από τον καρκίνο

Η Φώφη με παρρησία ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κούρσα, εισήχθη στο νοσοκομείο και μετά από σύντομη μάχη κατέληξε σε ηλικία 56 ετών. 

Κερατσίνι: Η απανθρωπιά που σκότωσε τη μικρή Όλγα

Τον Νοέμβριο ένα μικρό κοριτσάκι, μόλις οχτώ ετών βρίσκει τραγικό θάνατο, καθώς εγκλωβίζεται από μια συρόμενη πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι. Η μικρή Όλγα, Ρομά στην καταγωγή, αφέθηκε να ξεψυχάει αβοήθητη από τους εργαζόμενους του εργοστασίου, καθώς κανείς δεν έσπευσε να τη βοηθήσει, παρά το γεγονός ότι την είδαν να κείτεται στην πύλη του εργοστασίου και να ψυχορραγεί. 

Κερατσίνι

Η 8χρονη Όλγα βρήκε τραγικό θάνατο

Revenge Porn: Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και τα ροζ βίντεο

Κι ερχόμαστε στον Δεκέμβριο που ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο πρώην, πλέον, συνεργάτης των Ράδιο Αρβύλα κατηγορείται για ανάρτηση στο διαδίκτυο ροζ βίντεο με πρώην συντρόφους του εν αγνοία τους. 

Παναγιωτόπουλος

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος συνελήφθη μετά από μήνυση για ανάρτηση ροζ βίντεο στο διαδίκτυο εν αγνοία πρώην συντρόφου του

Ο ίδιος παραδέχεται την πράξη του, ζητά δημόσια συγγνώμη, εκδιώκεται από την εκπομπή και πλέον είναι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top