Η Ερσίδα γέννησε, διασωληνώθηκε και νίκησε τον κορωνοϊό με ένα τραγούδι

Η 32χρονη έβλεπε το μωρό της μόνο από το κινητό

Συγκλονίζει η 32χρονη Ερσίδα, μία από τις εγκύους που νόσησαν με κορωνοϊό, γέννησε πρόωρα με καισαρική και δεν πρόλαβε να πάρει αγκαλιά το μωρό της, γιατί έπρεπε να διασωληνωθεί. Τελικά νίκησε τον κορωνοϊό μετά από μάχη 15 ημερών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, έχοντας για όπλα της μια φωτογραφία του νεογέννητου μωρού της κι ένα τραγούδι. 

«Ήταν η φωτογραφία που μου έδωσε πολλή δύναμη και το τραγούδι του Γιάννη Πλούταρχου “Θα σε νικήσω’. Όλη μέρα αυτό άκουγα», είπε χαρακτηριστικά η 32χρονη που πλέον έχει επιστρέψει στα παιδιά της.

Η Ερσίδα έφτασε μέχρι τη διασωλήνωση. Ήταν για οκτώ μέρες στην εντατική και άλλες οκτώ σε δωμάτιο στο Ιπποκράτειο. Όσο βρισκόταν στην εντατική, ο σύζυγός της είχε στείλει μια φωτογραφία του μωρού.  «Είχαν γράψει γύρω – γύρω πράγματα και όταν ξύπνησα και το είδα, είπα από μέσα μου: “Δε θα κλάψω, δε θα το βάλω κάτω” Κι έτσι έγινε».

Η 32χρονη έγκυος που διασωληνώθηκε και νίκησε τον κορωνοϊό

Η 32χρονη έγκυος που διασωληνώθηκε και νίκησε τον κορωνοϊό

Οι μέρες κυλούσαν βασανιστικά στην κλινική Covid. H 32χρονη έβλεπε το μωρό της μόνο μέσα από μια οθόνη. To είχε φέρει στον κόσμο, όμως δεν το είχε αγκαλιάσει. «Είχε βάλει κάμερα στο δωμάτιο του μωρού. Μου έφεραν το κινητό και το έβλεπα όλη την ώρα», είπε η 32χρονη στο Live News. 

Όταν βγήκα από την εντατική είπα από μέσα μου “δε θα κλάψω ούτε μια μέρα μέχρι να σηκωθώ. Θα το καταφέρω να πάω δίπλα στα παιδιά μου”

Μάλιστα, το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν βρισκόταν μια ανάσα από το σπίτι της εκεί όπου την περίμεναν ο σύζυγος, το μεγάλο της παιδί και το νεογέννητο που ήδη είχε πάρει εξιτήριο.

Η 32χρονη, με τη φωνή της να βγαίνει με δυσκολία, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα «να εμβολιαστούν όλοι».

«Όλη η οικογένεια είχαμε εμβολιαστεί. Απλά εγώ φοβόμουν μην περάσει κάτι στο μωρό και ήθελα να γεννήσω με το καλό και μετά να κάνω το εμβόλιο. Όλη η ευθύνη είναι δικιά μου. Τώρα που πέρασα όλα αυτά που πέρασα, θα έλεγα “κάντε το εμβόλιο. Και να το κάνουν όλοι”», κατέληξε η 32χρονη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top