Μερομήνια: Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Τι καιρό θα κάνει στις γιορτές

Χριστούγεννα

Οι γιορτές πλησιάζουν και αυτό που απασχολεί τους περισσότερους είναι με τι καιρό θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. 

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Έτσι, σύμφωνα με τα Μερομήνια, η νέα χρονιά αναμένεται να μπει με χιόνια, αφού σύμφωνα με την πρόβλεψη από τις 29 έως 31 Δεκεμβρίου ο καιρός θα χαλάσει. Μάλιστα τα χιόνια αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι των Φώτων στις 6 Ιανουαρίου.

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Η άνθρωποι παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Ως μέθοδος πρόγνωσης του καιρού αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Για τον φετινό Δεκέμβριο λοιπόν και τον Ιανουάριο τα Μερομήνια προβλέπουν τα εξής:

  • 1 - 10 του μήνα και με φθινοπωρινή διάθεση και πολλά μποφόρ μπαίνει ο χειμώνας.
  • 10 - 15 έντονη αστάθεια με λίγες αλλά σημαντικές βροχές. Παραμονές Χριστουγέννων προβλέπεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις σε όλη την χώρα εκτός από την νότια Ελλάδα.
  • Από τις 16 και μετά λοιπόν θα πνέουν βοριάδες με κρύο και από τις 20 και μετά θα επικρατήσουν φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. 
  • Τα Χριστούγεννα αναμένεται να είναι φθινοπωρινά.

Η νέα χρονιά όμως έρχεται με χειμωνιάτικες διαθέσεις. Ο καιρός αναμένεται να αγριέψει με ισχυρούς βοριάδες, κρύο, χιονόνερο και χιόνι.

Πρωτοχρονιά θα κάνουμε φέτος με χιόνια αφού από 29 έως 31 παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός χαλάει. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ιδιαίτερα αισθητή, ενώ προβλέπονται χιονοπτώσεις που θα συνεχιστούν έως 6 Ιανουαρίου 2022.

Ο καιρός καλυτερεύει από 7 έως 12 Ιανουαρίου, όχι όμως για πολύ, αφού από 13 έως 18 προβλέπεται νέα πτώση θερμοκρασίας.

Οι αλκυονίδες μέρες θα κάνουν την παρουσία τους κατά τις 20 Ιανουαρίου και οι νοτιάδες που ακολουθούν θα φέρουν και ποτιστικές βροχούλες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top