Εμβόλιο: Ρεκόρ ραντεβού για την τρίτη δόση - Κλείστηκαν πάνω από 200.000

Θεμιστοκλέους: «Ανοίξαμε σχεδόν 2,2 εκατ. νέους χρήστες»

Ρεκόρ ραντεβού για εμβολιασμό με την τρίτη δόση κλείστηκαν από το βράδυ της Παρασκευής, μετά την ανακοίνωση ότι όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση στους τρεις μήνες και όχι στους έξι.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση - Πότε λήγει το πιστοποιητικό νόσησης

Συγκεκριμένα, από χθες το βράδυ που άνοιξε η πλατφόρμα ως τις 10 σήμερα το πρωί, κλείστηκαν 193.000 ραντεβού τρίτης δόσης. Μέχρι αύριο εκτιμάται ότι θα φτάσουν το μισό εκατομμύριο.

Στο ίδιο διάστημα κλείστηκαν και 8.300 ραντεβού πρώτης δόσης.

Κορωνοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου στους τρεις μήνες για όλους τους ενήλικες

Θεμιστοκλέους: «Θα ανοίξουν και άλλα ραντεβού»

Στην επίσπευση της τρίτης δόσης και το ρεκόρ ραντεβού που κλείστηκαν τις τελευταίες ώρες αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στο Open είπε ότι υπήρξε ρεκόρ κίνησης από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα: «Ανοίξαμε σχεδόν 2,2 εκατ. νέους χρήστες. Η πλατφόρμα άντεξε πέρα από τα μικροπροβλήματα. Όσοι ήθελαν έκλεισαν ραντεβού. Αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα από ότι τον Ιούνιο. Έχουμε δυνατότητα να διαχειριστούμε 3 εκατ. ραντεβού και θα ανοίξουν και άλλα».

«Θα λειτουργεί το σύστημα έτσι ώστε όποιος θέλει να κλείσει ραντεβού για πρώτη δόση πολύ γρήγορα», εξήγησε. Ενδεικτικά σημείωσε πως την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κρατηθεί 100.000 ραντεβού για την πρώτη δόση. Μόλις καλύφθηκαν οι 40.000, άνοιξαν και οι υπόλοιπες 60.000 για την 3η δόση, οι οποίες καλύφθηκαν αμέσως.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top