Κορωνοϊός: Διασωληνωμένες σε κρίσιμη κατάσταση δύο έγκυες στο Ιπποκράτειο

Σοκάρει η ακτινογραφία θώρακα της 41χρονης ανεμβολίαστης εγκύου

Ακόμα δύο έγκυες γυναίκες νοσηλεύονται διασωληνωμένες σε κρίσιμη κατάσταση με κορωνοϊό στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Γκάγκα: «Προϋπόθεση ο εμβολιασμός για την εξωσωματική»

Η μία είναι μια 41χρονη που διένυε την 30η εβδομάδα κύησης, όταν βγήκε θετική στη νόσο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε εμβολιαστεί και η κατάσταση της υγείας της επιβαρύνθηκε ραγδαία. Οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική τομή πριν τη διασωληνώσουν, προκειμένου να σώσουν το έμβρυο.

Το βρέφος νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Νεογνών του ίδιου νοσοκομείου, με την κατάσταση της υγείας του να είναι σταθερή.

Διασωληνωμένη και μια 38χρονη έγκυος

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας και μιας 38χρονης από τη Φλώρινα, η οποία νοσηλεύεται και αυτή με κορωνοϊό στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο.

Ήταν έγκυος όταν διαγνώσθηκε με κορωνοϊό και στην 30η εβδομάδα υπεβλήθη σε καισαρική, προκειμένου να φέρει στον κόσμο το παιδάκι της.

Το βρέφος νοσηλεύεται διασωληνωμένο λόγω προωρότητας, η κατάσταση της υγείας του να είναι σταθερή, εν αντιθέσει με αυτήν της μητέρα του.

Σοκάρει η ακτινογραφία θώρακα ανεμβολίαστης εγκύου

Ο Καθηγητής Παιδιατρικής του ΑΠΘ, Κοσμάς Σαραφίδης σε ανάρτησή του στο Facebook δημοσίευσε μια ακτινογραφία θώρακα της εγκύου, στην οποία φαίνεται, όπως εξηγεί, ότι λειτουργεί μόνο ο μισός από τον κάθε πνεύμονα.

Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Ακτινογραφία θώρακα ανεμβολίαστης εγκύου που διασωληνώθηκε χτες και γέννησε πολύ πρόωρα λόγω της βαρύτητας της κατάστασης της. Μόνο ο μισός από τον κάθε πνεύμονα της λειτουργεί. Άγνωστη η πρόγνωση της μητέρας. Και ένα νεογνό που θα μπορούσε να γεννηθεί στην ώρα του, τελειόμηνο, και να αποφύγει όλους τους κινδύνους της προωρότητας.

Αυτό που γράφεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ότι δηλαδή το μωρό σώθηκε, είναι τελείως ανακριβές. Μήνες εντατικής νοσηλείας για να επιβιώσει και μόνο! Και με νευροεξέλιξη απρόβλεπτη σε μεγάλο βαθμό! Κρίμα, κρίμα! Τα σχόλια είναι περιττά!».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top