Γκάγκα: «Προϋπόθεση ο εμβολιασμός για την εξωσωματική»

Δύο γυναίκες στο Σωτηρία αρνούνται να διασωληνωθούν

Η Πάττυ Κουτμερίδου άφησε την τελευταία της πνοή νικημένη από τον κορωνοϊό από τον οποίο μολύνθηκε ενώ διένυε τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η 38χρονη δεν είχε εμβολιαστεί.

Την άποψη ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να μπει ως προϋπόθεση για όσες γυναίκες προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. 

Γεωργιάδης: Μπορεί να υπάρξουν απολύσεις ανεμβολίαστων

Με αφορμή τις σοβαρές νοσηλείες ανεμβολίαστων εγκύων και τους πρόσφατους θανάτους από κορωνοϊό, σημείωσε πως με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε να κινδυνεύουν οι έγκυες, που θεωρούνται ομάδες υψηλού κινδύνου.

Εμβολιασμός: 60.000 νέα διαθέσιμα ραντεβού για την Κυριακή 5/12

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ η κυρία Γκάγκα σημείωσε επίσης ότι οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το εμβόλιο «πιάνει» και τη μετάλλαξη Όμικρον, όμως οι επιστήμονες, όπως είπε, θα έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σε δύο εβδομάδες.

Κορωνοϊός: Αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης των ανεμβολίαστων

Όσον αφορά στη δυνατότητα διενέργειας της τρίτης δόσης νωρίτερα από τους έξι μήνες, είπε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι μετά τους τέσσερις μήνες είναι μικρότερη η προστασία κι είναι προς όφελος των πολιτών να γίνει νωρίτερα η τρίτη δόση. 

Η κ. Γκάγκα επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός είναι ασφάλεια για όλο τον κόσμο, και πως το 90% των ανθρώπων που χρειάζονται διασωληνώση είναι άνω των 60 ετών. 

Έμβολιασμός: Σήμερα οι αποφάσεις για τρίτη δόση στους 4 μήνες

Τέλος αποκάλυψε πως χθες δύο γυναίκες που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Σωτηρία» 54 και 41 ετών αντίστοιχα δε δέχονταν να διασωληνωθούν και η εισαγγελία δεν έδωσε εντολή τους γιατρούς να προχωρήσουν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top