Γεωργιάδης: Μπορεί να υπάρξουν απολύσεις ανεμβολίαστων

Νέο «παράθυρο» για επέκταση της υποχρεωτικότητας

Να εμβολιαστούν κάλεσε όλους τους εργαζόμενους ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ο μη εμβολιασμός μπορεί να οδηγήσει σε απολύσεις.

«Οι εργαζόμενοι σε μία επιχείρηση οφείλουν να είναι εμβολιασμένοι, γιατί αλλιώς βάζουν σε κίνδυνο την επιχείρηση. Αν νοσήσει ένας εργαζόμενος, πρέπει να μείνει για καραντίνα για 14 ημέρες και να πληρώνεται από την επιχείρηση, άρα και να λείψει από την επιχείρηση και να τον πληρώνει η επιχείρηση, προκαλώντας της ζημία. Δεν υπάρχουν μόνο δικαιώματα στην ζωή, υπάρχουν και υποχρεώσεις», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κορωνοϊός: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα εκτός του lockdown ενόψει γιορτών

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη γενική εργατική νομοθεσία υπάρχει η δυνατότητα μιας επιχείρησης να απολύσει εργαζόμενους για λόγους ανωτέρας βίας: «Αν ο μη εμβολιασμός είναι τέτοιος λόγος, μπορεί να υπάρξουν απολύσεις. Οι λόγοι ανωτέρας βίας ή η άρνηση του εργαζόμενου να εμβολιαστεί, αυτό δεν θα κριθεί εδώ από εμένα αλλά από το δικαστήριο», σημείωσε.

Γνωστοποίησε ότι έχουν υπάρξει τέτοιου είδους απολύσεις και προσφυγές, συνεπώς θα υπάρξουν και σύντομα και οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις.

Νέο «παράθυρο» για επέκταση της υποχρεωτικότητας

Ο υπουργός Ανάπτυξης άνοιξε εκ νέου παράθυρο για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες ομάδες

«Βλέπουμε ανθρώπους να πεθαίνουν, δε θα έπρεπε να κάνουμε τίποτα; Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άλλες ηλικιακές ομάδες, αλλά επελέγη η ομάδα των πολιτών 60 ετών και άνω, διότι από αυτή προέρχονται πολλά κρούσματα με βαριά νόσηση και πολλούς θανάτους», σημείωσε.

«Από το να πεθάνει από την πείνα, καλύτερα το πρόστιμο των 100 ευρώ»

Ο κ. Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών από τις 16 Ιανουαρίου 2022.

Πλεύρης: Διαφορετική η δοσολογία στα εμβόλια για τα παιδιά από 5 - 11 ετών

«Έχουμε ακούσει άλλα μέτρα υποχρεωτικότητας, όπως να μην μπορεί ο πολίτης να μπει στο σούπερ μάρκετ ή στα μέσα μεταφοράς, αλλά έτσι θα αποκλειστεί από τις μετακινήσεις ή δε θα μπορεί να πάρει τρόφιμα και βασικά αγαθά. Από το να πεθάνει από την πείνα, καλύτερα το πρόστιμο των 100 ευρώ», εξήγησε.

«Για τον χαμηλοσυνταξιούχο, επειδή για αυτόν είναι σημαντικό ποσό τα 100 ευρώ, το παραδέχομαι, είναι ένα επιπλέον κίνητρο να εμβολιαστεί με το δωρεάν εμβόλιο», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Έρχεται απόφαση για τρίτη δόση του εμβολίου στους 4 μήνες  

Μάλιστα, είπε πως με αυτό το μέτρο η κυβέρνηση χάνει ψήφους, «αλλά το θέμα είναι να σώσουμε ανθρώπους».

«Ελεγχόμενη η πανδημία στην Ελλάδα»

«Η πανδημία στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη. Αφού υπάρχει πανδημία, θα υπάρχουν και νεκροί. Τι να κάνουμε, αφού είναι πανδημία; Το θέμα είναι πως η πανδημία είναι σε φάση αποκλιμάκωσης στην Ελλάδα, όπως λέει και ο Γενικός Διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Οι νεκροί στην Ελλάδα δεν είναι περισσότεροι από άλλες χώρες από την αρχή της πανδημίας. Ναι, είναι περισσότεροι από τον Ιούλιο και μετά που άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «αυξήσαμε τις ΜΕΘ σε περίπου 1300, αλλά δεν υπάρχει κράτος που μπορεί να καλύψει σε σύνολο σε ΜΕΘ τις ανάγκες της πανδημίας. Δεν το έχει πετύχει ούτε η Γερμανία. Γιατί δεν μπορείς να κάνεις παραπάνω κρεβάτια ΜΕΘ; Είναι ζήτημα χρημάτων; Όχι. Για να κάνεις νέα κρεβάτια ΜΕΘ, πρέπει να έχεις εντατικολόγους και σήμερα δεν υπάρχει άνεργος εντατικολόγος στην Ελλάδα. Έχουμε προσλάβει ακόμη και τους ασκούμενους εντατικολόγους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top