Παρθένα Κουτμερίδου: Δάκρυσε όταν έμαθε ότι σώθηκε το μωρό της

Τα τελευταία της λόγια πριν διασωληνωθεί - Τι είπε ο γυναικολόγος της

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος της Παρθένας Κουτμερίδου, κόρης του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη, η οποία πέθανε στα 38 της χρόνια, μετά από επιπλοκές που προκλήθηκαν από την Covid-19. Ήταν έγκυος στον 7ο μήνα όταν νόσησε. 

Πέθανε η Παρθένα Κουτμερίδου - Τη νίκησε ο κορωνοϊός

Η δικηγόρος πάλεψε γενναία για 40 ημέρες αλλά δεν τα κατάφερε. Η Πάττυ, όπως τη φώναζαν οι δικοί της άνθρωποι, έσβησε το πρωί της Τετάρτης 1/12. «Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμπαράσταση. Η Πάττυ μας δεν είναι πια μαζί μας»  είπε συντετριμμένος ο αδερφός της σε επικοινωνία που είχε μαζί το Star. 

Κορωνοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση κόρη πρώην βουλευτή - Γέννησε στον 7ο μήνα

Κορωνοϊός: Τα τελευταία της λόγια στους συνεργάτες της λίγο πριν διασωληνωθεί

Ο Σωτήρης Κυβέλος, συνεργάτης της στο δικηγορικό της γραφείο, δεν μπορεί να πιστέψει  τον χαμό της. Αποκάλυψε στην Τασούλα Παπανικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τα τελευταία λόγια της, λίγο πριν διασωληνωθεί. 

«Είμαι άσχημα και διασωληνώνομαι σε λίγες ώρες» είπε η 38χρονη στον συνεργάτη της. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι είχε μια αγωνία για το μωρό της και πως ήταν επιφυλακτική με το εμβόλιο λόγω της εγκυμοσύνης της. Σκεφτόταν να εμβολιααστεί μετά τη γέννα, όπως πρόσθεσε ο συνεργάτης της. 

Η Παρθένα Κουτμερίδου- φωτογραφία Facebook

Η Παρθένα Κουτμερίδου- φωτογραφία Facebook

Η δικηγόρος πρόλαβε να μάθει ότι το μωρό της σώθηκε λίγο πριν χάσει επαφή με το περιβάλλον. Ένα δάκρυ κύλησε και ένας αναστεναγμός ανακούφισης βγήκε από το στήθος της. Σώθηκε η ζωή που μεγάλωνε μέσα της.

Από τις 17/11 έδινε τον δικό της προσωπικό αγώνα σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, αφότου οι γιατροί στο Ιπποκράτειο αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε καισαρική τομή για να σώσουν το μωρό της και να διασωληνώσουν τη μητέρα.

«Oι έγκυες είναι ευπαθής ομάδα και θα πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιάζονται το συντομότερο δυνατό. Θα πρέπει να είναι προστατευμένες και για τη δική τους υγεία και για του μωρού τους» εξήγησε η γυναικολόγος, καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και διευθύντρια Γ’ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής Κλινικής στον «Αττικόν».

Γυναικολόγος Παρθένας Κουτμερίδου: «Τους είχα συμβουλεύσει να εμβολιαστούν»

Ο γυναικολόγος της άτυχης μητέρας που δεν πρόλαβε να γνωρίσει το μωράκι της αποκάλυψε μιλώντας στην Τασούλα Παπανικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι ο ίδιος επέμενε να κάνει η 38χρονη το εμβόλιο.

«Επανειλημμένα και φορτικά και στους δύο συντρόφους έχω τονίσει την ανάγκη, την ωφέλεια και την αναπόσπαστη υποχρέωση του καθενός να προστατεύσει τον εαυτό του και τους γύρω του. Είχαμε φτάσει σε σημείο που ο σύζυγός της παρεξηγημένος από τις συστάσεις δεν ερχόταν στις επισκέψεις. Ερχόταν μόνη της η γυναίκα. Καταλάβατε; Καθόταν κάτω στο αυτοκίνητο γιατί μου κρατούσε μούτρα» υποστήριξε ο γυναικολόγος της 38χρονης δικηγόρου. 

«Λυπάμαι πάρα πολύ, ήταν κεραυνοβόλο αυτό που έγινε. Η γυναίκα διαγνώσθηκε θετική την Τετάρτη με μοριακό και το Σάββατο διασωληνώθηκε. Όλους όσοι με παίρνουν τους συμβουλεύω να κάνουν το εμβόλιο, από τη στιγμή που υπάρχει σύσταση από την Ελληνική Εταιρία Μαιευτικής Γυναικολογίας. Είναι ατομική ευθύνη από εκεί και πέρα και δεν μπορώ εγώ να πω σε κανέναν  να μην κάνει καποιος το εμβόλιο. Ελπίζω αυτή η συνομιλία και αυτή η αλήθεια να γίνει θρυαλλίδα να εμβολιαστούν όσο περισσότερες έγκυες μπορούνε. Αυτή είναι η αλήθεια» κατέληξε ο γυναικολόγος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top