Μαγιορκίνης: «Στοιχεία για γενετική προδιάθεση στις νεότερες ηλικίες»

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν 11% οι νέες διαγνώσεις καθώς και οι θάνατοι κατά 2%

Όσα είπε κατά την σημερινή ενημέρωση ο Γκίκας Μαγιορκίνης 25/11

Στα στοιχεία για τον κορωνοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία.

Κορωνοϊός: «Σταθεροποιείται αλλά σε υψηλά επίπεδα η πανδημία στην Ελλάδα»

Έως σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 260.000.000 μολύνσεις και σχεδόν 5,2 εκατ. θάνατοι με Covid ενώ οι νέες διαγνώσεις αυξήθηκαν κατά 11% καθώς και οι θάνατοι κατά 2%.

Για το εξωτερικό είπε ότι παρατηρείται 16% αύξηση στις διαγνώσεις στην Ευρώπη ενώ στους νεκρούς 2% άνοδος. 27 ευρωπαϊκές χώρες έδειξαν επιδείνωση έξι λιγότερες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Πάνω από 30% παρατηρήθηκε επιδείνωση σε 16 χώρες, ενώ σημαντική επιδείνωση πάνω από 30% παρατηρήθηκε σε μια μόλις χώρα.

Όσον αφορά την χώρα μας καταγράφηκαν 5% περισσότερες διαγνώσεις ενώ 16% αυξήθηκαν οι θάνατοι.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η πίεση στις ΜΕΘ παραμένει αυξημένη, καθώς ο αριθμός των ατόμων που εισάγονται στις εντατικές αυξήθηκε κατά 8% και οι εισαγωγές φτάνουν και τις 600 ανά ημέρα.

«Δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, εάν δεν αυξηθεί το ποσοστό του εμβολιασμού σε ηλικίες μεγαλύτερες των 60. Θα αποτελέσει παρακαταθήκη και για την επόμενη φάση της ενδημικότητας που περιμένουμε μέχρι το τέλος του επόμενου έτους», σημείωσε ο κος Μαγιορκίνης.

Κρούσματα: Πάνω από 1.000 σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Ο χάρτης διασποράς

Ενώ κλείνοντας έκανε αναφορά στις νεότερες παραγωγικές ηλικίες «Υπάρχουν πλέον σαφή στοιχεία για γενετική προδιάθεση στη σοβαρή νόσο και θάνατο στις νεότερες ηλικίες. Αυτό σημαίνει πως, όταν ο ιός εισβάλει σε αυτές τις οικογένειες, η πιθανότητα να καταλήξουν πολλά μέλη είναι σημαντική. Ο εμβολιασμός μπορεί να αποτρέψει αυτές τις τραγωδίες», κατέληξε.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top