Νέα μέτρα: Πρόστιμο μόνο στον πιστό αν βρεθεί χωρίς τεστ στην εκκλησία

Μεγάλη προσπάθεια για να αποφευχθεί το lockdown

Μάχη για να αποφευχθεί το lockdown πάση θυσία θα δώσει η κυβέρνηση, όπως διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, χωρίς όμως να αποκλείει ότι κάτι τέτοιο δε θα γίνει. 

Κορωνοϊος: Αγώνας για να σώσουμε τα Χριστούγεννα

Αναφερόμενος στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην πραγματοποιεί έλεγχο των απαιτούμενων εγγράφων στους πιστούς που θα εισέρχονται στους ιερούς ναούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι έλεγχοι για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test θα γίνονται δειγματοληπτικά και στις Εκκλησίες, όπως γίνονται παντού.

Κορωνοϊός: Plan B από την κυβέρνηση με lockdown για ανεμβολίαστους  

Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν σε έλεγχο μέσα σε ναό εντοπιστεί πιστός χωρίς rapid test ή χωρίς πιστοποιητικό, τότε θα του επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ, το οποίο δε θα επιβληθεί στον ιερέα γιατί, όπως είπε, «δεν είναι ο ιδιοκτήτης του ναού».

Κορωνοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη για 3.000 νεκρούς έως τα Χριστούγεννα

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, όπως συνέβη στην Αυστρία, επέμεινε ότι «η κυβέρνηση θέλει να μείνουν η κοινωνία κι η οικονομία ανοιχτές» και δίνει μεγάλο αγώνα για το πετύχει. 

Πρόσθεσε πως δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει το μίγμα στρατηγικής και πως αν ληφθούν νέα μέτρα θα επηρεάσουν και πάλι μόνο τους ανεμβολίαστους. 

«Παράθυρο» για νέα μέτρα σε ανεμβολίαστους πριν τα Χριστούγεννα

«Δεν είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε ακόμα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μην αλλάξει το μίγμα της πολιτικής, να μην υπάρξουν οριζόντια μέτρα» είπε, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο μέτρων στα σούπερ μάρκετ.

Εκτίμησε τέλος ότι στον ορίζοντα δεν βλέπει lockdown και επανέλαβε πως «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μείνει η χώρα ανοιχτή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top