«Θα γίνει πλημμέλημα η στέρηση εκπαίδευσης στα παιδιά από αρνητές γονείς»

Ζέττα Μακρή: Έρχεται ad hoc ρύθμιση για τους αρνητές γονείς

Μιλώντας στο Star ένα ζευγάρι αρνητών γονέων εξηγούν γιατί δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο επιβολής ποινών σε αρνητές γονείς που  δεν αφήνουν τα παιδιά του να πάνε στο σχολείο, όπως ανέφερε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή

Kορωνοϊός: 270 παιδιά δεν πάνε στο σχολείο γιατί έχουν αρνητές γονείς

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, η υφυπουργός υπογράμμισε ότι η παρούσα κυβέρνηση σκέφτεται μια ad hoc ρύθμιση ώστε η απόφαση κάποιων αρνητών – γονέων να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο να θεωρείται πλημμέλημα.

Η παρούσα κυβέρνηση έχει τη διάθεση να γίνει μία ad hoc ρύθμιση προκειμένου η απόφαση κάποιων αρνητών – γονέων να στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης από τα παιδιά τους, να θεωρείται πλέον πλημμέλημα. Ελαφρύ μεν, αλλά πλημμέλημα.

Τόνισε, δε, ότι τέτοιες περιπτώσεις δε θεωρούνται αδίκημα χάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σάλος με αρνητές γονείς: «Δε θέλω τα παιδιά μου να κάνουν εμβόλιο ή τεστ»

Ακόμα, πρόσθεσε ότι τα παιδιά που στερούνται σήμερα το δικαίωμα στην εκπαίδευση λόγω των αρνητών – κηδεμόνων τους είναι μερικές δεκάδες και επανέλαβε ότι οι περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να γνωστοποιούνται στις αρχές από τους διευθυντές των σχολείων.

Τέλος, η κ. Μακρή διευκρίνησε ότι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται είναι να ενημερώνει αρχικά ο διευθυντής τους γονείς για το τί πρέπει να πράξουν και εν συνεχεία τις κοινωνικές υπηρεσίες και τη Δικαιοσύνη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top