Εξαδάκτυλος: «Να πληρώνουν μέρος της νοσηλείας τους οι ανεμβολίαστοι»

Αντιδράσεις από την ΕΙΝΑΠ

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος πρότεινε οι ανεμβολίαστοι πολίτες που χρειάζεται να νοσηλευτούν να πληρώνουν ένα μέρος των νοσήλειων. Πυρά από την ΕΙΝΑΠ - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος πρότεινε οι ανεμβολίαστοι πολίτες που χρειάζεται να νοσηλευτούν να πληρώνουν ένα μέρος των νοσήλειων. 

Ανεμβολίαστοι: 300 ευρώ πρόστιμο για κάθε rapid test που δεν έχει δηλωθεί

Μιλώντας στον Σκάι, σε ερώτηση για το αν οι ανεμβολίαστοι που νοσούν με κορωνοϊό θα πρέπει να πληρώνουν τα έξοδα νοσηλείας τους στα νοσοκομεία, ο κ.Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι πρέπει να πληρώνουν ένα μέρος από την τσέπη τους, λέγοντας ότι «αυτή η πρόταση δεν είναι παράλογη».

Νέα μέτρα: Lockdown στους ανεμβολίαστους – Τι αλλάζει έως τα Χριστούγεννα

Υποστήριξε ακόμα ότι οι ανεμβολίαστοι που νοσούν και χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ, ασθενούν από επιλογή τους αφού δεν δέχονται να εμβολιαστούν και έτσι αυξάνουν το οικονομικό και υγειονομικό κόστος.

Αντιδράσεις από την ΕΙΝΑΠ για τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει τις δηλώσεις του κ. Εξαδάκτυλου:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18/11/21 δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια. Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ.

Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης. 

Καλούμε το ΔΣ και τη Συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top