Ιωάννινα: Τέσσερα παιδιά προσχολικής ηλικίας νοσηλεύονται με κορωνοϊό

Σε ασφυκτική κατάσταση τα νοσοκομεία της χώρας - Έκκληση για εμβολιασμό

Διασωληνώθηκε μωρό τεσσάρων μηνών με κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (15/11/21)

Δυσκολεύει η κατάσταση για τα νοσοκομεία της χώρα καθημερινά, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού είναι σε έξαρση. 

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύονται τέσσερα παιδιά προσχολικής ηλικίας στη μονάδα covid της παιδιατρικής κλινικής. Ευτυχώς όλα τα παιδιά νοσούν με ελαφρά συμπτώματα, ενώ ένα ήδη πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

Θεσσαλονίκη: Κρίσιμη, αλλά σταθερή η κατάσταση του 4 μηνών βρέφους

Στο ίδιο νοσοκομείο, υπάρχει πληρότητα 60% με 36 ασθενείς να νοσηλεύονται, ενώ 11 άνθρωποι βρίσκονται στη ΜΕΘ covid. 

Επίσης, στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων νοσηλεύονται 20 ασθενείς στις Μονάδες Λοιμωδών με 3-4 περιστατικά ακόμα να περιμένουν ιατρική εκτίμηση. Τα στοιχεία αναφέρουν πως το νοσοκομείο μπορεί να υποστηρίξει συνολικά 24 νοσηλείες. 

Στα όρια τους τα νοσοκομεία στην Ήπειρο – Έκκληση για εμβολιασμό

Ο κορωνοϊός έχει φέρει σε ασφυκτική κατάσταση τα νοσοκομεία και το νοσηλευτικό προσωπικό σε όλη την Ήπειρο, με τους Καθηγητές Παθολογίας, Χαράλαμπο Μηλιώνη και Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνο Κωστίκα, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να απευθύνουν σε δηλώσεις τους έκκληση για εμβολιασμό. 

Κορωνοϊός: Κατέληξε 39χρονη ανεμβολίαστη επιχειρηματίας

Οι ειδικοί τονίζουν πως σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, η θνητότητα σε αυτό το κύμα αγγίζει το 80%, έναντι 50%, καθώς οι ασθενείς παρουσιάζουν ραγδαία επιδείνωση και πολυοργανική ανεπάρκεια και όταν φτάνουν πλέον στις ΜΕΘ είναι δύσκολη η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η νόσος. 

«Από την ανησυχία περάσαμε στην αγωνία καθώς ο αριθμός κρουσμάτων είναι αυξημένος, η διασπορά μεγάλη και πολλές οι νοσηλείες. Οι δομές ασφυκτιούν», ανέφερε ο Χαράλαμπος Μηλιώνης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Κορωνοϊός: 1.632 τα κρούσματα στην Αθήνα- 1.148 στη Θεσσαλονίκη

«Είμαστε σε πιο κρίσιμο σημείο από κει που βρισκόμασταν πέρυσι την ίδια ακριβώς εποχή», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Κωστίκας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top