Μετά τους αρνητές του κορωνοϊού ήρθαν κι οι αρνητές της απογραφής

Οι αναρτήσεις στα social media για γέλια και για κλάματα

Σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (15/11/21)

Απίστευτο είναι αυτό που αναδεικνύεται μέσα από τα social media, αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Πλέον εκτός από τους αρνητές του κορωνοϊού έχουμε και τους αρνητές της απογραφής, καθώς πολλοί αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία. 

Τα σχόλια που έχουν αρχίσει να κατακλύζουν τα social media  αποκαλύπτουν απόλυτα την τραγελαφική κατάσταση. 

Απογραφή 2021: Πώς γίνεται η ηλεκτρονική δήλωση του πληθυσμού

Αρκετοί είναι εκείνοι που όχι μόνο αρνούνται να συμμετάσχουν στην απογραφή του πληθυσμού, αλλά εξυφαίνουν σενάρια συνωμοσίας, βλέποντας ανύπαρκτους εχθρούς πίσω από τη διαδικασία. 

 

 

Έχουν συνδέσει μάλιστα την απογραφή με την καταγραφή των ανεμβολίαστων πολιτών και καλούν μέσα από τα social media και άλλους να μην απογραφούν. Είναι τόσο ισχυρή δε η πεποίθησή τους που συνδέουν το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ με την εικόνα του κορωνοϊού. 

 

 

Απογραφή 2021: Ξεκινά τέλος Οκτωβρίου – Οι αλλαγές λόγω κορωνοϊού

«Εμείς που είμαστε απογραφείς και μας έστειλαν ενημερωτικό μειλ με συχνές ερωτήσεις, υπήρχε μέσα και αυτή η ερώτηση. Δεν απορούμε με τους αρνητές. ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ #απογραφη2021 #απογραφη», αναφέρει μια τέτοια ανάρηση.

Στο Twitter επίσης υπάρχουν πάρα πολλές αναρτήσεις ανθρώπων που βλέπουν κινδύνους πίσω από την απογραφή. 

Απογραφή 2021: Θα καταγράψει μείωση πληθυσμού έως και 500.000 ατόμων!

«Ήξερα άτομο, 96 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα που έκανε απογραφή και λίγες μέρες μετά πέθανε. #απογραφη2021», γράφει κάποιος και φυσικά πολλά είναι και τα μηνύματα από χρήστες που τους έχουν πάρει στο ψιλό. 

 

 

«Ικανούς τους έχω να αρχίσουν τα "Υγιέστατος χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας πέθανε ξαφνικά αμέσως μετά την απογραφή του" #απογραφη2021».

 

 

«Υπερορθόδοξοι αρνούνται την απογραφή του Διαβόλου. Έπειτα ανοίγουν την Καινή Διαθήκη και διαβάζουν στο ευαγγέλιο του Λουκά πώς ο Ιωσήφ με την έγκυο Μαρία ταξίδεψαν μέχρι τη Βηθλεέμ για να απογραφούν. #απογραφη2021». 

 

 

Αρκετές είναι επίσης και οι αναρτήσεις απογραφέων που στηλιτεύουν τις απαράδεκτες συμπεριφορές που δέχονται από πολίτες καθημερινά προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους. 

 

 

Απογραφή 2021: Πώς γίνεται

Συνολικά 60.000 απογραφείς συμμετέχουν στη διαδικασία κι επισκέπτονται σπίτια, διαμερίσματα και καταλύματα για να παραδώσουν στους κατοίκους το έντυπο με τον μοναδικό κωδικό για κάθε νοικοκυριό, ώστε να πραγματοποιηθεί η απογραφή 2021 μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας. 

Οι πολίτες, αφού παραλάβουν το έντυπο που αναλογεί σε κάθε σπίτι, θα πρέπει να μπουν στην ειδική πλατφόρμα για την απογραφή μέσω του gov.gr με τους κωδικούς του taxis. Στη συνέχεια θα συμπληρώσουν τον μοναδικό κωδικό που αναγράφεται στο έντυπο και τέλος θα απαντήσουν στις ερωτήσεις που αναφέρονται, τόσο στην οικία, όσο και στα μέλη της κάθε οικογένειας.

Εάν κάποιος δεν καταφέρει να αυτοαπογραφεί ή δεν μπορέσει να το ολοκληρώσει, μετά τις 27 Νοεμβρίου οι απογραφείς θα επισκέπτονται δια ζώσης τα σπίτια, ώστε να πραγματοποιηθεί η απογραφή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top