Λέμβος με μετανάστες προσπάθησε να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Συνοδευόταν από την τουρκική ακτοφυλακή

Βίντεο δείχνει λέμβο με μετανάστες που επιχείρησε να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία τουρκικών σκαφών.

Συνοδεία της τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησαν μετανάστες σε λεμβο να περάσουν στην Ελλάδα πρωινές ώρες σήμερα. 
Σε βίντεο φαίνεται η τουρκική Ακτοφυλακή με επικίνδυνους ελιγμούς, να κατευθύνουν τη λέμβο με τους αλλοδαπούς στα ελληνικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να εισέλθουν παρανόμως σε αυτά. 

Τελικά η λέμβος με τους αλλοδαπούς, δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντές της περισυνελέγησαν τελικά από τις τουρκικές ακταιωρούς, ενώ οι Τούρκοι παρενόχλησαν και το σκάφος του Λιμενικού. 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε για το περιστατικό: 

«Για μια ακόμα φορά, η Τουρκία συμπεριφέρθηκε ως κράτος - πειρατής στο Αιγαίο. Κατά παράβαση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα το πρωί, τουρκικές ακταιωροί συνόδευσαν λέμβο με δεκάδες άτομα που προσπάθησαν να παραβιάσουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας.

Η έγκαιρη και ψύχραιμη αντίδραση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, απέτρεψε την παραβίαση των συνόρων μας και σταμάτησε την εξέλιξη του επεισοδίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να πιέσει πολύ περισσότερο την Τουρκία, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις.

Η Ελλάδα προστατεύει και θα συνεχίσει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top