Θεσσαλονίκη: Ο ψιλικατζής πάλεψε με τον ληστή

Ποινική δίωξη στους δύο δράστες της επίθεσης

ληστεία ψιλικατζίδικο

Συγκλονισμένη είναι η Τούμπα Θεσσαλονίκης με τον τραγικό θάνατο που βρήκε 44χρονος υπάλληλος ψιλικατζίδικου μετά από ένοπλη ληστεία τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο ληστής που σκότωσε τον υπάλληλο στο ψιλικατζίδικο

To κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και η Ραλλιώ Λεπίδου έφεραν στο «φως» φωτογραφία ντοκουμέντο, στην οποία φαίνεται το θύμα να παλεύει με τον ληστή λίγο πριν τον τραυματίσει θανάσιμα.

Δολοφονία ψιλικατζίδικο: Μόλις λίγες μέρες είχε στη δουλειά ο 44χρονος

Ο ληστής διακρίνεται με μαύρα ρούχα, φοράει μαύρη μάσκα στο πρόσωπο και μπλε χειρουργικά γάντια. Στο χέρι του κρατάει όπλο. Ο 44χρονος υπάλληλος είναι πεσμένος στο πάτωμα μετά από τα απανωτά χτυπήματα που δέχθηκε με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι.

Προηγήθηκε πάλη πίσω από το ταμείο. Όταν ο δράστης μπήκε μέσα στο μαγαζί κατευθύνθηκε αμέσως προς το ταμείο. Κρατούσε με το δεξί του χέρι το όπλο και με το άλλο άρπαξε τα χρήματα. Ο 44χρονος που βρισκόταν δίπλα του δε δίστασε να αντισταθεί: τον έπιασε από τον ώμο και του έκανε κεφαλοκλείδωμα. Εκεί άρχισε η πάλη για να καταλήξει στο σημείο που φαίνεται στη φωτογραφία: ο Μάριος έδωσε μάχη για τη ζωή του, αλλά και για το ταμείο του μαγαζιού.

Όμως, όπως αποδείχθηκε, υποτίμησε τις δυνάμεις του αδίστακτου κακοποιού, ο οποίος τον χτυπούσε με βαρβαρότητα, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Θάνατος ψιλικατζή: Ποινική δίωξη στους δύο ληστές

Για τον θάνατό ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος ενός 27χρονου με αλβανική καταγωγή και στον 35χρονο Έλληνα συνεργό του. 

Η εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον πρώτο για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ στον δεύτερο για συνέργεια στη ληστεία και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Και οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται πως διαθέτουν ποινικό παρελθόν και είναι γνώριμοι των αστυνομικών Αρχών.

Ο 27χρονος εντοπίστηκε το πρωί στο σπίτι του και προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου κρατείται μέχρι αυτή την ώρα. Για την περίπτωσή του αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την 4η τακτική ανακρίτρια ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ενώπιον της οποίας θα κληθεί να απολογηθεί. Είχε προηγηθεί η σύλληψη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, του 35χρονου συνεργού του. 

«Κάναμε τον τελευταίο καιρό παρέα», φέρεται να είπε στην εισαγγελέα, που τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top