Κορωνοϊός: «8.500 θάνατοι έχουν αποτραπεί με τον εμβολιασμό»

Θεοδωρίδου: «Κανένας κίνδυνος για τις εγκύους από το εμβόλιο»

Όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό τη Δευτέρα 8/11.

Στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στη μείωση των θανάτων αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τη Δευτέρα 8/11. 

Νέα «έκρηξη» σήμερα με 7.335 κρούσματα - 65 νεκροί και 477 διασωληνωμένοι

Όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου, πιο σύνθετο έχει γίνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της Covid-19 με την πάροδο του χρόνου και το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους απασχολεί καθημερινά, τονίζοντας πως χάρη στον εμβολιασμό έχουν αποτραπεί 8.500 θάνατοι.

Μαγιορκίνης: «Εξαιρετικά αποτελεσματικό το Pfizer μετά τους έξι μήνες»

Ας ελπίσουμε ο φόβος να βοηθήσει, ώστε να πεισθούν να εμβολιαστούν.

Σχετικά με την τρίτη δόση, ανέφερε τα σημαντικά οφέλη, λόγω της αποφυγής σοβαρής νόσησης και θάνατο. Ωστόσο, όπως είπε, παρατηρείται αναβολή για την τρίτη δόση, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι έχουν αντισώματα, ενώ τόνισε ότι τα τεστ αντισωμάτων αρκετές φορές παραπλανούν τους εμβολιασμένους, καθώς νομίζουν ότι έχουν αντισώματα αλλά δεν έχουν. Γι΄ αυτό συστήνεται η τρίτη δόση σε ηλικιωμένους, σε ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα και για ανοσοκατασταλμενους.

Τέλος, η κ. Θεοδωρίδου έκανε για ακόμη μια φορά ειδική αναφορά ειδική αναφορά στις έγκυες γυναίκες, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον εμβολιασμό τους, λέγοντας πως αν δεν εμβολιαστούν θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και το έμβρυο, αφού έχουν περισσότερες πιθανότητες για πρόωρο τοκετό.

Γκάγκα: Να εμβολιαστούν οι έγκυες για τον κορωνοϊό

«Οι έγκυες στην κύηση και 40 μέρες μετά τον τοκετό κινδυνεύουν όπως όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα. Μπορούν να εμβολιάζονται και το πρώτο τρίμηνο, τα αντισώματα που μεταβιβάζονται μεταφέρονται και στο νεογνό. Δεν επηρεάζεται η γονιμότητα, ούτε τώρα ούτε μελλοντικά. Οι γυναίκες σε ενδιαφέρουσα πρέπει να ρωτούν τους γυναικολόγους τους και να παίρνουν απαντήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top