Γκάγκα: Να εμβολιαστούν οι έγκυες για τον κορωνοϊό

Πιέζονται πάλι οι ΜΕΘ παρά τη μεγάλη αύξηση των κλινών

Να εμβολιαστούν κάλεσε τις έγκυες η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό και τον εμβολιασμό, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων αλλά και με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου 37χρονης εγκύου που παρέμενε ανεμβολίαστη κατόπιν σύστασης του γυναικολόγου της.  

  Έκκληση Γκάγκα: Σας παρακαλώ εμβολιαστείτε - Έχουμε χάσει τρεις 20χρονους!

«Να εμβολιαστούν οι έγκυες. Αν φοβούνται στο ά τρίμηνο, να εμβολιαστούν μετά το α΄ τρίμηνο, αλλά να εμβολιαστούν» δήλωσε η κυρία Γκάγκα. 

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας επισήμανε ότι αν και τα περισσότερα περιστατικά θανάτων από Covid- 19 εξακολουθούν να αφορούν μεγαλύτερες ηλικίες και ασθενείς με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, χθες πέθανε ένας 39χρονος και προχθές ένας 27χρονος. 

Μίνα Γκάγκα: «Μπορούμε να έχουμε τρίτη δόση για όλο τον πληθυσμό της χώρας»

Η κυρία Γκάγκα  αναφέρθηκε επίσης στην πίεση που αρχίζει να μεγαλώνει πάλι στις ΜΕΘ, παρά την αύξηση των κλινών   

Όπως  χαρακτηριστικά ανέφερε, τον Σεπτέμβριο 2019, η 1η ΥΠΕ είχε 156 κλίνες ΜΕΘ, ενώ σήμερα 374 (από τις οποίες οι 189 είναι κατειλημμένες με περιστατικά Covid -19). 

«Έχουμε παραπάνω κλίνες και πλέον είναι περισσότερες. Μπορούμε να μετατρέψουμε περισσότερες, όμως άλλοι ασθενείς που έχουν άλλα προβλήματα υγείας θα μείνουν εκτός ΜΕΘ» δήλωσε η αναπληρώτρια Υπουργός. 

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 6.808 νέα κρούσματα- 42 νεκροί και 441 διασωληνωμένοι
   
Η κυρία Γκάγκα διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει διασωληνωμένος σε ράντζο νοσοκομείου. «Υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, αλλά σε χειρουργεία σε κανονικά κρεβάτια». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top