Κως: Διασώθηκαν 382 μετανάστες που έπλεαν σε πλοίο με τουρκική σημαία

Έξι επιβαίνοντες έχουν κρατηθεί για ανάκριση

Oι δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, για τη διάσωση των μεταναστών

Στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην Κω μεταφέρθηκαν 375 πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι επέβαιναν σε πλοίο με τουρκική σημαία που έπλεε επί μέρες σε διεθνή ύδατα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, νωρίτερα μια επιβαίνουσα αποβιβάστηκε στην Κάρπαθο, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες λόγω αδιαθεσίας. Παράλληλα, έξι επιβαίνοντες έχουν κρατηθεί για ανάκριση.

Στο ΚΥΤ της Κω, οι μετανάστες έχουν ήδη τοποθετηθεί σε οικίσκους και προχωρά η διαδικασία καταγραφής όσων ζητούν άσυλο. Στη συνέχεια θα παραμείνουν σε καραντίνα για ένα χρονικό διάστημα. Επισημαίνεται ότι η παραμονή στο ΚΥΤ της Κω θα είναι προσωρινή, καθώς πρόκειται για μια ασυνήθιστη και ιδιαίτερη περίπτωση.

«Η Ελλάδα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι και προστατεύει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα και παρέχει προστασία, τη στιγμή που άλλοι αδιαφορούν για τις υποχρεώσεις τους. Θερμά συγχαρητήρια στο προσωπικό του ΚΥΤ που εργάστηκε άοκνα κατά τη διάρκεια της νύχτας» δήλωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης επιβεβαίωσε πως η Τουρκία δε δέχτηκε αίτημα για την επιστροφή του πλοίου που είχε αποπλεύσει από τουρκικό λιμάνι «προφανώς και σε γνώση της τουρκικής ακτοφυλακής». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top