Meta: Πώς σχολίασε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης το νέο όνομα της Facebook

Εμπνευσμένο από την ελληνική γλώσσα το όνομα που επέλεξε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Πλάνα από τα κεντρικά της εταιρείας Meta/ AP

Με ανακοίνωση του, ο ιδρυτής του Facebook αποκάλυψε πως η εταιρεία του, που περιλαμβάνει το Messenger, το Whatsapp και το Instagram, θα ονομάζεται πλέον «Meta». 

Meta: Αυτό είναι το νέο όνομα του Facebook!

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε πως το νέο όνομα προκύπτει από το metaverse, δηλαδή ένα διαδικτυακό χώρο όπου οι χρήστες συνυπάρχουν ακόμα και μέσω της εικονικής πραγματικότητας. 

Ωστόσο, ο CEO του τεχνολογικού κολοσσού αποκάλυψε πως αποφάσισε να ονομάσει την εταιρεία του «meta» από την ελληνική λέξη «μετά»:

Meta: Εμπνευσμένο από τα ελληνικά το νέο όνομα του Facebook

«Συνήθιζα να μελετώ τις κλασικές σπουδές και η λέξη ''meta'' προέρχεται από το ελληνικό ''μετά''. Για μένα συμβολίζει το γεγονός ότι υπάρχει πάντα χώρος για περαιτέρω δημιουργία, και πάντα στην ιστορία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο» είπε ο Ζάκερμπεργκ. 

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης με ανάρτησή του αποφάσισε να εξηγήσει τι σημαίνει ο όρος «Meta» στα ελληνικά, τον οποίο επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ. 

«Από το Λεξικό μου: μετα- […] 5. (α) υπέρβαση ή κριτική σε επιστήμη, μέθοδο κ.ά.: μετα-μοντερνισμός, μετα-ηθική (β) σχέση ή ενασχόληση με κάτι: μετα-γλώσσα, μετα-λεξικογραφία» αναφέρει σε σχόλιο του ο καθηγητής Γλωσσολογίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top