Meta: Αυτό είναι το νέο όνομα του Facebook!

H ανακοίνωση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για τις πρωτοποριακές αλλαγές

Βίντεο για το «μπλακ άουτ» του Facebook στις 4/10 - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (5/10)

Πριν από λίγο ο ιδρυτής του Facebook ανακοίνωσε πως το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο διεθνώς αλλάζει όνομα και θα λέγεται πλέον «Meta» ή «Metaverse».

Tέλος το Facebook - Φήμες ότι αλλάζει όνομα και έρχεται το «Metaverse»

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε και επίσημα λίγο νωρίτερα την τεράστια αυτή αλλαγή, δηλώνοντας πως το όνομα εκπροσωπεί καλύτερα την δραστηριότητα της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Facebook αποκάλυψε πως σχεδιάζει μια πρωτοποριακή υπηρεσία που θα την αποκαλεί metaverse: έναν διαδικτυακό κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να παίζουν, να εργάζονται και να επικοινωνούν στον εικονικό κόσμο, με τη χρήση γυαλιών εικονικής πραγματικότητας.

«Σήμερα μας βλέπουν ως εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά στο DNA μας είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει τεχνολογία για να συνδέει τους ανθρώπους» δήλωσε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Ζάκερμπεργκ.

Πάντως ο Zάκερμπεργκ μιλάει για το metaverse εδώ και μερικούς μήνες και έχει ήδη ανακοινώσει επενδύσεις ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά και την πρόσληψη 10.000 εργαζομένων στην Ευρώπη για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top