Meta: Εμπνευσμένο από τα ελληνικά το νέο όνομα του Facebook

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ για τις αλλαγές που θα φέρει το Metaverse

Πλάνα από τα κεντρικά της εταιρείας Meta/ AP

O Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε χθες την μετατροπή του ονόματος του Facebook, με μία άκρως εντυπωσιακή παρουσίαση.

Το Facebook θα ονομάζεται πλέον «Meta», ενώ αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή που έρχεται για το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη. 

Meta: Αυτό είναι το νέο όνομα του Facebook!

Το «Meta» θα εγκαινιάσει μία νέα εποχή στα social media, καθώς θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα.

Το νέο όνομα παραπέμπει στο metaverse, μια νέα πολιτική της εταιρείας που συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα με τις τεχνολογίες. Σκοπός είναι, όπως τόνισε ο Ζάκερμπεργκ, οι χρήστες να μπορούν να έχουν διαδραστική εργασία και ψυχαγωγία.  

Ωστόσο, ο ιδρυτής της Facebook -πλέον Meta- διευκρίνισε πως το λογότυπο της εφαρμογής θα μείνει ίδιο στα κινητά και τις συσκευές των χρηστών. 

Από τις πρωτοποριακές αλλαγές αναμένεται να επηρεαστεί και η εφαρμογή του Messenger, δηλαδή ο χώρος που οι χρήστες του Facebook ανταλλάσσουν μηνύματα. 

Μαρκ Ζάκερμπερκ: Εμπευσμένο από ελληνική λέξη το Meta

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στην ενημέρωσή του μίλησε για την απόφαση του να αλλάξει το όνομα της εταιρείας του. Φυσικά, όσοι μιλούν ελληνικά κατάλαβαν πως το meta προέρχεται από την ελληνική λέξη «μετά», κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο CEO της εταιρείας. 

«Συνήθιζα να μελετώ τις κλασικές σπουδές και η λέξη ''meta'' προέρχεται από το ελληνικό ''μετά''. Για μένα συμβολίζει το γεγονός ότι υπάρχει πάντα χώρος για περαιτέρω δημιουργία, και πάντα στην ιστορία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Η ιστορία ξεκίνησε από μια φοιτητική εστία και αναπτύχθηκε πέρα από κάθε προσδοκία», δήλωσε  μεταξύ άλλων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Πάντως, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανέβασε σήμερα μία φωτογραφία στο Instagram, που ανήκει επίσης στη Facebook, με το νέο logo της εταιρείας του γράφωντας: «Γειά σου Meta!»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top