Θεοδωρίδου: «H συλλοίμωξη γρίπης και Covid-19 αυξάνει τη θνητότητα»

Τι είπε για τον αντιγριπικό εμβολιασμό και το εμβόλιο του κορωνοϊού

Όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου για τον αντιγριπικό εμβολιασμό συνδυαστικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας αλλά και τον συνδυασμό του εμβολίου του κορωνοϊού με αυτό της γρίπης αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Γρίπη ή κορωνοϊός: Πώς θα τα ξεχωρίσουμε- Τα SOS συμπτώματα

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το ποσοστό εμβολιασμένων, η συμπεριφορά μας και οι καιρικές συνθήκες, θα καθορίσουν τη νοσηρότητα στην κοινότητα το επόμενο διάστημα.

Μαρία Θεοδωρίδου

Αναφερόμενη στην κυκλοφορία του ιού της γρίπης και του κορωνοϊού, είπε ότι η συλλοίμωξη γρίπης και Covid-19 αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%, σύμφωνα με μελέτη από τη Μεγάλη Βρετανία.

«Στις 21/10 δημοσιεύονται στο Nature στοιχεία από Σουηδία, Δανία και Γαλλία. Μελέτησαν την αποτελεσματικότητα ως προς την πρόληψη και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά», είπε.

Παράλληλα, ενημέρωσε για την προειδοποίηση του ECDC σχετικά με τη γρίπη, καθώς παρατηρήθηκαν περιπτώσεις λοίμωξης Η3Ν2 στην Κροατία, μια μορφή γρίπης ιδιαίτερα σοβαρή για ηλικιωμένους.

Σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 1 εκατ. δόσεις, ενώ αναφερόμενη στα μικρά ποσοστά εμβολιασμού με το εμβόλιο της γρίπης σε εγκύους, περίπου 5.000, σε παχύσαρκους περίπου 4.000 και σε υγειονομικούς περίπου 20.000.

Τέλος, η κυρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι το μήνυμα του αυξημένου κινδύνου για ορισμένες ομάδες ευάλωτων ομάδων δεν έχει ακουστεί και απηύθυνε έκκληση για ακόμη μια φορά στους διστακτικούς ώστε να εμβολιαστούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top