Μόσιαλος: Να θεσπιστεί πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη καρκίνου

Πικραμμένος: «Θα προωθήσω το πρόγραμμα πρόληψης. Μπράβο στον Η. Μόσιαλο»

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Συγκλονισμένη είναι η επιστημονική κοινότητα και η πολιτική ηγεσία της χώρας με τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, που πάλευε για χρόνια με τον καρκίνο.

Φώφη Γεννηματά: Αφήνουν λουλούδια έξω από το σπίτι της στη Βούλα

Με αφορμή την απώλειά της, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Eπιστημών του Λονδίνου (LSE) Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτησή του στο Facebook τόνισε ότι πρέπει να θεσπιστεί από την Πολιτεία πρόγραμμα με το όνομά της για πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου.

Φώφη Γεννηματά

Φώφη Γεννηματά: «Λιποθυμούσε στις σκάλες, σηκωνόταν και έλεγε “όχι ακόμη”»

«Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να θεσπίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου και να το ονομάσει "Φώφη Γεννηματά"», ανέφερε και προσθέτει: «Η δημόσια ζωή της χώρας είναι πολύ φτωχότερη από σήμερα. Δεν αναφέρομαι στην πολιτική μόνο, γιατί η Φώφη Γεννηματά δίδαξε ευρύτερα τι σημαίνει να είσαι όχι μόνο σημαντική πολιτικός αλλά και αξιοπρεπής και γενναία γυναίκα. Ως το τέλος».

Πικραμμένος: «Θα προωθήσω το πρόγραμμα πρόληψης. Μπράβο στον Μόσιαλο»

Υπέρ της πρότασης του Ηλία Μόσιαλου για το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου με την ονομασία «Φώφη Γεννηματά» τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος επικρότησε την ιδέα που κατέθεσε ο Ηλίας Μόσιαλος.

«Θα είχε τεράστια σημασία να μπορέσουμε να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο με την ονομασία “Φώφη Γεννηματά”. Εγώ το υιοθετώ και θα το προωθήσω. Είναι μια πολύ καλή ιδέα και μπράβο στον κ. Μόσιαλο που την είχε», είπε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Φώφη Γεννηματά θάνατος

Φώφη Γεννηματά: Ψήφισμα της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας

Έκτακτη συνέλευση συγκάλεσε η Ελληνική Εταιρία Μαστολογίας μετά τον χαμό της Φώφης Γεννημάτα. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας άμα τω ακουσματι της εις Κύριον Αποδημίαν της Φώφης Γεννηματά, συνελθούσα εκτάκτως ομόφωνα απεφάσισε τα κάτωθι:

  • Να εκφράσει δημόσια με θλίψη τον σεβασμό και τη συντριβή για την απώλεια της
  • Να εκπροσωπηθεί η Εταιρεία από την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία,
  • Να καταθέσει εις μνήμην της χρηματικό ποσό στο «Χαμόγελο του Παιδιού»
  • Να δημοσιευθεί το παρόν στον Ημερήσιο Τύπο
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top