Θεσσαλονίκη: Πλήθος πιστών στον Άγιο Δημήτριο – Πολλοί χωρίς μάσκα

Φόβοι για τον συνωστισμό που δημιουργήθηκε

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης. 

Άγιος Δημήτριος

Εκατοντάδες πιστών πήγαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για να προσκυνήσουν

Εκατοντάδες πιστοί έσπευσαν από νωρίς το πρωί για να προσκυνήσουν την εικόνα και να παρακολουθήσουν τη λειτουργία. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα κατέβαζαν τη μάσκα τους για να ασπαστούν την εικόνα, ή δεν την φορούσαν καν, παρά το γεγονός ότι ο συνωστισμός ήταν μεγάλος, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στους ειδικούς. 

πιστοί

Αρκετοί φορούσαν μάσκες, αλλά κάποιοι τις κατέβαζαν για να ασπαστούν την εικόνα

Ιερέας έβαλε μέσα στο εσωτερικό του ναού δύο πιστούς χωρίς μάσκα, παρότι το απαγόρευσε το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ένας άλλος διαμαρτυρήθηκε για την έντονη παρουσία των αστυνομικών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εισόδους του ναού. 

συνωστισμός

Οι εικόνες συνωστισμού έξω από την εκκλησία έχει προκαλέσει ανησυχία στους ειδικούς

Γύρω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι περσινές εικόνες συνωστισμού που οδήγησαν πέρσι στην τεράστια έκρηξη κρουσμάτων.

ασπασμός εικόνας

Οι ειδικοί φοβούνται μην επαναληφθεί στη θεσσαλονίκη η περσινή έκρηξη κρουσμάτων

Οι ειδικοί, ανησυχούν για τις εικόνες που διαδραματίστηκαν στον Άγιο Δημήτριο, καθώς η επιδημιολογική εικόνα στη Θεσσαλονίκη και γενικά στη Βόρεια Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Αυτό που φοβούνται είναι μήπως οι εορτασμοί για τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, οδηγώντας στην τραγική κατάσταση που είχαν να αντιμετωπίσουν πέρσι. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top