Σεισμός 2,9 ρίχτερ στην Αττική - Στο Μαρούσι το επίκεντρο

Τι λέει για τον σεισμό ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο star.gr

Σεισμός 2,9 ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:52 της Δευτέρας στο Μαρούσι Αττικής, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. 

Συμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 9,2 χιλιόμετρα. 

Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο star.gr

Όλα όσα είπε ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής διαχείρισης καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας)/ Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης

«Είναι ένας μικρός σεισμός της τάξεως των τριών βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος είχε ένα μικρό εστιακό βάθος της τάξεως των τεσσάρων χιλιομέτρων, που έγινε έντονα αισθητός σε μία ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου και πιο έντονα αισθητός στη γύρω περιοχή. 

Το επίκεντρο ήταν περίπου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Επειδή είναι έντονα αστικοποιημένη η περιοχή, ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ευρεία αντίληψη του σεισμού, από το κοινό», είπε στο star.gr o Ευθύμιος Λέκκας. 

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος εμφανίστηκε για την ώρα, καθησυχαστικός.

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει κάποια συνέχεια, αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει μία αυστηρή επιστημονική επιτήρηση», είπε.

Ερωτώμενος αν το επίκεντρο είναι κοντά σε κάποιο γνωστό ρήγμα, ανέφερε ότι πρόκειται για μία περιοχή στην οποία δεν έχουμε και πολλές γνώσεις για το τι ρήγματα υπάρχουν.

«Από τη μία πλευρά είναι τα ρήγματα της Πάρνηθας και από την άλλη της Πεντέλης, αλλά σε εκείνη την περιοχή, δηλαδή της Αττικής οδού κτλ, δεν μπορούμε να διακρίνουμε (τα ρήγματα) γιατί τα ρήγματα καλύπτονται».

Αιτία όπως εξήγησε, που δεν είναι εμφανή παλαιότερα ρήγματα στην περιοχή, είναι οι καινούργιες αποθέσεις (τα πρόσφατα ιζήματα) και το γεγονός ότι πρόκειται για μια πλήρως αστικοποιημένη περιοχή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top