Ασπρόπυργος: Επεισόδια από Ρομά - Έκλεισαν την Αττική Οδό

Διαμαρτύρονται για τον θάνατο 20χρονου στην καταδίωξη στο Πέραμα

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τα επεισόδια σχετικά με την υπόθεση της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα (24/10/21)

Ένταση επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή του Ασπρόπυργου, καθώς περίπου 200 άτομα Ρομά έχουν συγκεντρωθεί στην Αττική Οδό και διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου στην αιματηρή καταδίωξη της Παρασκευής στο Πέραμα

Πέραμα: «Θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι διαμαρτυρόμενοι περίπου στις 18:00 ήρθαν στο ύψος της Αττικής Οδού από τον καταυλισμό Σοφός, ο οποίος ήταν ο τόπος κατοικίας του 20χρονου.

Ξεκίνησαν να πετούν πέτρες στα οχήματα που περνούσαν, αλλά ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. τους απώθησε. Επίσης, οι Ρομά έβαλαν φωτιά σε όχημα της Αττικής οδού αλλά και σε κάδους σκουπιδιών. 

Επεισόδια στον Ασπρόπυργο: Καίνε λάστιχα στα διυλιστήρια

Κανονικά διεξάγεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, στο ύψος του Ασπρύπυργου που είχε κλείσει. 

Πλέον η κατάσταση στο σημείο είναι λίγο καλύτερη, αλλά η νύχτα κρίνεται δύσκολη. 

Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στους 7 κρατούμενους αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφτηκε τους επτά αστυνομικούς που κρατούνται στη ΓΑΔΑ για το περιστατικό του Περάματος, ενώ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του 20χρονου που σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς.

Επεισόδια στον Ασπρόπυργο: Καίνε λάστιχα στα διυλιστήρια

Σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter ο κ.Θεοδωρικάκος αναφέρει:

«Πριν από λίγο επισκέφθηκα στη ΓΑΔΑ τους επτά αστυνομικούς που κρατούνται για την αιματηρή υπόθεση στο Πέραμα την Παρασκευή το βράδυ. Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι.

Επίσης, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πατέρα του νεαρού που σκοτώθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό στο Πέραμα. Του εξέφρασα τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.

Η κοινωνία μας χρειάζεται ανθρωπιά, ηρεμία και ασφάλεια για να προχωρήσει μπροστά. Σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, ιδιαίτερα αν υπηρετούμε τον δημόσιο βίο, οφείλουμε αυτό να το έχουμε καλά στο μυαλό μας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top