Πέραμα: Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση των 7 αστυνομικών

Συνεχίζεται ο πειθαρχικός έλεγχος - Θα απολογηθούν την Τετάρτη

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στο Πέραμα όπου 20χρονος οδηγός έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.  

Οι 7 συλληφθέντες, 6 αστυφυλακές και ο επικεφαλής της ομάδας, θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ μέχρι την Τετάρτη που θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες την υπεράσπισή τους ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας. 

Πέραμα: «Θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου θα απολογηθούν την Τετάρτη, ενώ ο πειθαρχικός έλεγχος συνεχίζεται. 

Η ΕΛ.ΑΣ. διενεργεί έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη στην καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 20χρονου δράστη. 

Πέραμα: Στο μικροσκόπιο οι συνομιλίες των αστυνομικών με το κέντρο ελέγχου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛΑΣ στο αιματηρό γεγονός, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η  επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες. 

Πέραμα: Εντολή Θεοδωρικάκου για πειθαρχικό έλεγχο των αστυνομικών

Προκύπτουν πολλά ερωτήματα μετά τις πληροφορίες ότι το Κέντρο επιχειρήσεων έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη καθώς κρίθηκε επικίνδυνη, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Έχει δοθεί εντολή να απομαγνητοφωνηθούν οι καταγεγραμμένες συνομιλίες του κέντρου επιχειρήσεων με τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην καταδίωξη. 

Πέραμα: Βίντεο από την στιγμή που οι αστυνομικοί «γαζώνουν» το αυτοκίνητο

Προφανώς θα ερευνηθεί και το αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στους ασυρμάτους ή όχι, ενώ η έρευνα θα εστιάσει και στο αν προέκυψε άμεσος κίνδυνος για τις ζωές των αστυνομικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top