Κορωνοϊός και γρίπη: «Οι ανεμβολίαστοι δε γλιτώνουν τις ΜΕΘ»

20 φορές πιο επικίνδυνη η συνύπαρξή τους

Η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε τις ανησυχίες της για τη κορωνοϊού και γρίπης τον φετινό χειμώνα/ ΣΚΑΙ - «Σήμερα» 18/10/21

Οι δείκτες της πανδημίας παρουσιάζουν μία σχετική σταθεροποίηση τον τελευταίο καιρό, ωστόσο οι ειδικοί «κρούουν τον κώδωνα» για συνύπαρξη κορωνοϊού και γρίπης τον φετινό χειμώνα. 

Kορωνοϊός: Έρχονται οι «μωβ» περιοχές με μάσκα παντού

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξέφρασε σήμερα φόβους ότι μετά τον Δεκέμβριο η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα δυσκολέψει, λόγω των μειωμένων εμβολιασμών και το ξέσπασμα και άλλων ιώσεων. 

Αποκάλυψη: Πως δημιουργήθηκε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

«Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του, γιατί αν πάμε και στον Δεκέμβρη και αρχίσουν και οι γρίπες, να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι τις μονάδες δεν υπάρχει περίπτωση να τις αποφύγουν. Γρίπη και covid είναι 20 φορές παραπάνω επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους... Tα χειρουργεία έχουν μείνει πίσω, τα τακτικά πίσω, θα έχουμε όλο τον χειμώνα και διάφορες ιώσεις και θα κυκλοφορούμε, αλλά πρέπει να κυκλοφορούμε με προσοχή», προειδοποίησε η κυρία Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Γρίπη ή κορωνοϊός: Πώς θα τα ξεχωρίσουμε- Τα SOS συμπτώματα

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και για τον κορωνοϊό αλλά και για τη γρίπη. 

Παγώνη: «Να γίνουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις στις κόκκινες περιοχές»

Η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε τις ανησυχίες της και για την διεξαγωγή των παρελάσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μάλιστα, πρότεινε στις «κόκκινες» περιοχές, να γίνουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις και όχι οι μαθητικές: «Θα υπάρχει κάθε δύο μέτρα χωροφύλακας που θα λέει "εσύ εμβολιασμένος εσύ ανεμβολίαστος"» διερωτήθηκε.

Η άρση μέτρων επαναφέρει τη γρίπη - «Καμπανάκι» των ειδικών για τον χειμώνα

Όπως επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τα κέντρα εμβολιασμού έχουν πλέον ελάχιστη κίνηση: «Συνεχίζουμε να έχουμε διψήφιο αριθμό θανάτων (καθημερινά). Aν είχαμε κάνει το 80% (εμβολιασμούς), και την 3η δόση, ξέρετε πώς θα ήμασταν; Όπως η Δανία και οι άλλες χώρες» τόνισε η ίδια, ενώ συνέχισε: «Με το άνοιγμα αισθανόμαστε μια ελευθερία και ξεχάστηκε ο εμβολιασμός δε φοράμε μάσκες» σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top