Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Δύσκολη νύχτα σε Κέρκυρα και Δυτική Ελλάδα

Πενταμελής οικογένεια εγκλωβίστηκε στο Αγρίνιο

Έντονες βροχοπτώσεις, που δημιούργησαν πολλά προβλήματα, σημειώθηκαν από την κακοκαιρία «Μπάλλος» στη δυτική Ελλάδα και την Κέρκυρα την Παρασκευή.

Στο Αγρίνιο, συγκεκριμένα στην περιοχή Κάτω Τραγάνα έχουν καταγραφεί τα πρώτα προβλήματα, καθώς ποτάμια και χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει.

Επέλαση του «Μπάλλου» στη Βόρεια Ελλάδα - Πού θα «χτυπήσει» το Σάββατο

Μία πενταμελής οικογένεια είχε εγκλωβιστεί και χρειάστηκε η βοήθεια της πυροσβεστικής για να μταφερθεί σε ασφαλές σημείο. Η πυροσβεστική βρίσκεται επί ποδός καθώς έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις και ήδη έχει αρχίσει ήδη τις πρώτες αντλήσεις υδάτων από σπίτια κι επιχειρήσεις.

Στο Μεσολόγγι χρειάστηκε να παρέμβει η πυροσβεστική προκειμένου να απομακρύνει έναν ηλικιωμένο, ο οποίος δεν κινδύνευε, ωστόσο δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι του.

«Μπάλλος»: Σε Πατήσια, Αμπελόκηπους και Περιστέρι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Στην Ηλεία οι δρόμοι σε πολλές περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια και τα χωράφια σε απέραντες λίμνες. Στην εθνική οδό Πύργου - Πατρών η κυκλοφορία διεκόπη στον κόμβο Παπακασελά από τα νερά της βροχής, που υπερχείλισαν τα τοπικά κανάλια και ακολούθησαν πορεία προς τη θάλασσα. Αναφορές υπάρχουν για πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους στην Κουρούτα, για πλημμύρες στη Γαστούνη, στην περιοχή των Λεχαινών και την Βάρδα.

Τεράστιες καταστροφές στην Κέρκυρα

Η κακοκαιρία χτύπησε με μένος και την Κέρκυρα, όπου σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και χρειάστηκε η συνδρομή ακόμη και ενός Super Puma για να περισυνελλέξει πολίτες, που είχαν ανέβει στις ταράτσες για να σωθούν.

Κακοκαιρία Μπάλλος: Εγκλωβισμένοι από κατολίσθηση σε χωριό της Κέρκυρας

Οι κοινότητες που έχουν και τις μεγαλύτερες καταστροφές είναι οι Μεσογγή, Άγιοι Δέκα, Μωραΐτικα και Μπενίτσες, με δεκάδες κατεστραμμένα, αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα, που πλημμύρισαν από τη θεομηνία.

Ειδικά στα Μωραΐτικα, το λιμάνι έχει καταστραφεί και οι βάρκες βγήκαν στην στεριά. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ ξενοδοχειακές μονάδες γεμάτες από τουρίστες υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top