Δολοφονία ενεχυροδανειστή: Κάθειρξη 12 ετών στη «γυναίκα αράχνη»

Πώς έγινε το πρώτο έγκλημα στην Ελλάδα που «διαπράχθηκε μέσω Facebook»

σφυρί/ unsplash

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλλε σήμερα, Τετάρτη, ποινή κάθειρξης 12 ετών στην επονομαζόμενη «γυναίκα-αράχνη», η οποία κρίθηκε ένοχη για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία 30χρονου ενεχυροδανειστή το 2013 μέσα στο διαμέρισμά του στη Δάφνη. Επιπλέον, της επιβλήθηκαν ακόμα πέντε έτη κάθειρξης για ληστεία. 

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως ως το πρώτο έγκλημα που διαπράχθηκε στην Ελλάδα «μέσω Facebook», καθώς η κατηγορουμένη φερόταν να προσέγγισε το άτυχο θύμα μέσω facebook και με την υπόσχεση της ερωτικής σχέσης μπήκε στο διαμέρισμά του, ανοίγοντας την πόρτα στους τρεις συνεργούς της που τον λήστεψαν και εν συνεχεία τον σκότωσαν. 

Εύοσμος: Ανακαλεί την αρχική ομολογία της η κόρη του δολοφονημένου ταξιτζή

Η υπόθεση είχε φτάσει ξανά στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μετά από αναίρεση που είχε ασκήσει ο Άρειος Πάγος.

Σε πρώτο βαθμό, η κατηγορούμενη είχε καταδικασθεί σε ισόβια για συναυτουργία στη δολοφονία και σε ποινή φυλάκισης συν επιπλέον 12 έτη κάθειρξης για τη ληστεία. 

Γυναικοκτονία Δαφνη: «Τη ζήλευε και τη χτυπούσε»

Αναφορικά με τους τρεις συγκατηγορούμενους, όπου η υπόθεση συζητήθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο μόνο ως προς τα ελαφρυντικά και την επιμέτρηση των ποινών, τους επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας του 30χρονου ενεχυροδανειστή και επιπλέον δέκα έτη κάθειρξης για το αδίκημα της ληστείας.

Πρωτόδικα το δικαστήριο είχε ορίσει την ίδια ποινή για την ανθρωποκτονία, ενώ η ποινή κάθειρξης για τη ληστεία ήταν τα 12 έτη.

Το χρονικό της δολοφονίας του ενεχυροδανειστή στη Δάφνη

Ο 30χρονος είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του από την οικογένεια του ημίγυμνος και δεμένος με μονωτική ταινία στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του. 

Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, από το σπίτι του ενεχυροδανειστή έλειπαν περισσότερα από 130.000 ευρώ, αλλά και δύο κιλά χρυσαφικά. 

Η «γυναίκα- αράχνη» είχε δηλώσει ενώπιον του δικαστηρίου: «Τα δέχομαι όλα, όμως δεν τον ακούμπησα. Δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, ούτε καν φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ήμουν εντελώς χαμένη, μπορεί να είχα οικονομική ανάγκη, δε θα αφαιρούσα όμως μια ζωή. Δεν έχω βοηθήσει στο φόνο. Δε ξέρω ποιος τον σκότωσε, δεν ήμουν εκεί. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω, σας λέω την αλήθεια, έτσι έχει συμβεί. Όσο ζω μέχρι να πεθάνω θα κουβαλάω αυτές τις τύψεις γιατί πότε αυτοί οι γονείς δε θα με συγχωρήσουν». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top